País Valencià 01/03/2022

València prepara albergs i instal·lacions municipals per acollir refugiats ucraïnesos

L'Ajuntament ha aprovat una ajuda extraordinària i urgent de 200.000 euros que completarà el pressupost ordinari

Ara
1 min
Una dona porta un cartell amb el lema 'Soc russa, estic en contra de la guerra' durant la concentració realitzada el passat dissabte a València per denunciar l'ocupació d'Ucraïna per part de Rússia.

ValènciaL'alcalde de València, Joan Ribó, ha informat aquest dilluns que el consistori ha aprovat una ajuda extraordinària i urgent de 200.000 euros per acollir ciutadans ucraïnesos que hagin hagut de fugir com a conseqüència de la invasió del seu país per part de Rússia. Amb aquest objectiu, la ciutat també prepara albergs i altres instal·lacions municipals.

La nova partida de 200.000 euros se sumarà a la pressupostada de forma ordinària. A més, s'habilitaran altres recursos com l'ampliació del casal d'acolliment que l'Ajuntament disposa al municipi veí de Rocafort, que es va posar en marxa el 2013 per oferir allotjament i manutenció a la població migrant que, per diverses circumstàncies, es troba a la ciutat i no disposa de domicili estable.

Ribó ha citat algunes de les necessitats que ja han hagut d'atendre, com la d'un grup d'alumnes ucraïnesos que es trobaven de viatge per Espanya i no poden tornar al seu país. "Volem fer les coses d'una forma articulada amb la comunitat autònoma i l'Estat, amb normalitat i seguint les normes”, ha afegit Ribó. L'Ajuntament de València està oferint assistència psicològica, traductors i serveis de tramitació, sempre en coordinació amb la Generalitat, el govern espanyol i Creu Roja.

La regidora de Cooperació, Maite Ibáñez, ha informat que de les 150 persones acollides actualment per l'Ajuntament, 90 són ucraïneses, a més de diverses russes que han hagut d'abandonar el seu país per la seva identitat de gènere. "Estem preocupats perquè no es genere odi cap a Rússia, i la veritat és que la convivència entre russos i ucraïnesos en aquests espais està sent magnífica", ha destacat Ibáñez.

stats