País Valencià 30/06/2016

València retolarà els senyals de trànsit també en castellà per evitar un contenciós amb el govern espanyol

L'Ajuntament critica que el Partit Popular no hagi respectat la Llei d'Ús del valencià, retolant en ambdues llengües

Acn
2 min
Una de les senyals de trànsit que el sindicat CSI-F ha denunciat que està retolada únicament en valencià.

ValènciaL'Ajuntament de València introduirà el castellà en els senyals de trànsit per complir el requeriment del govern espanyol, que establia el termini d'un mes per corregir els senyals que estan únicament en valencià. Segons ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, els senyals que estan ara en valencià passaran a estar en les dues llengües, per adaptar-se a la llei de Trànsit, que estableix que els senyals de trànsit han d'estar "o en castellà o en castellà i valencià".

Grezzi ha observat però que hi ha alguns senyals que únicament estan en castellà i ha criticat que durant els anys de govern del PP no s'hagi introduït el valencià, per complir també amb la Llei d'Ús del valencià, que estableix la retolació en les dues llengües. "Si hi ha voluntat de complir amb la llei, en aquest cas amb la Llei d'Ús del valencià, i de promoure la llengua, com diuen, ho haurien d'haver fet”, ha indicat el regidor. Al respecte, ha lamentat la voluntat de "crear polèmiques fictícies" del delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues.

El delegat del govern espanyol va advertir l'Ajuntament de València que si incompleix el requeriment presentaria un recurs contenciós administratiu perquè siguin els tribunals els qui decideixin si hi ha un incompliment de la llei. El requeriment es produïa després que la passada setmana la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) denunciés que els nous senyals de trànsit instal·lats en l'entorn del Mercat Central de València incompleixen la legislació vigent.

A traves d'un comunicat argumentava que el Reial Decret 6/2015 de 30 d'octubre de la Llei de Trànsit especifica que "les indicacions escrites dels senyals s'expressaran, almenys, en la llengua espanyola oficial de l'Estat" i que el consistori les ha retolades només en valencià.

El sindicat explica que els rètols actuals "comportarien una causa de nul·litat del procediment sancionador, en estar expressades únicament en la llengua valenciana i haver suprimit el castellà".

stats