País Valencià 11/02/2013

Esquerra Unida revela que els 'Valencia Summit' organitzats per Urdangarin van costar 2 milions

La formació d'esquerres denuncia que aquestes cimeres organitzades per l'Institut Nóos van tenir un cost de 600.000 euros més del que s'havia fet públic fins el moment

Ara
2 min

ValènciaEsquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha fet pública nova informació sobre el cost que va tenir per a les arques públiques la celebració de les tres edicions de la cimera 'Valencia Summit' organitzades per l'Institut Nóos, presidit en aquell moment per Iñaki Urdangarin i Diego Torres. Segons el grup municipal d'EUPV, els pagaments per aquest esdeveniment són superiors als 1,4 milions d'euros que s'havien comunicat i ha elevat el seu cost fins a gairebé 2 milions.

Tal i com ja va avançar ahir la formació en un comunicat, aquesta nova documentació acredita que la fundació Valencia Turismo Convention Bureau va pagar per les tres edicions d'aquest esdeveniment, entre 2004 i 2006, un total de 1,9 milions d'euros. És a dir, uns 600.000 euros més de la xifra que fins el moment s'havia fet pública i que situava el cost de les cimeres organitzades per l'Institut Nóos en uns 1,4 milions.

La documentació recopilada per Esquerra Unida del País Valencià demostra que la fundació va pagar un cànon per la celebració del 'Valencia Summit' de 522.000 euros l'any 2004; l'any 2005 es van pagar 217.965 euros a banda del cànon anual i en l'última edició celebrada, l'any 2006, el preu de l'esdeveniment va ser de 646.018 euros, dels quals 522.000 euros es van abonar en concepte de cànon.

La formació d'esquerres ha denunciat avui el difícil accés dels grups de l'oposició a aquesta documentació i per això demanarà en el ple de l'ajuntament de València la cessió al consistori de la gestió de la Fundación Valencia Turismo Convention Bureau i el nomenament d'un nou patronat perquè tots els grups polítics puguin accedir a la documentació.

El diputat d'EUPV, Ignacio Blanco, i el regidor, Amadeu Sanchis, han demanat novament que l'ajuntament de València es personi en el cas Nóos, alhora que han reclamat la creació d'una comissió d'investigació per accedir als contractes entre la fundació i l'Institut Nóos.

stats