País Valencià 18/06/2021

València podria tornar a acollir la Copa Amèrica de vela el 2024

El club nàutic de la ciutat impulsa una candidatura que permetria repetir l'experiència del 2007 i el 2010

Ara
1 min
Una regata de la Copa Amèrica de vela disputada a València

ValènciaValència, que ja va ser seu de la competició el 2007 i el 2010, podria acollir la 37a edició de la Copa Amèrica de vela que tindrà lloc l'any 2024. Així ho promou almenys el Reial Club Nàutic de València, que traslladarà la proposta a l'Ajuntament de la ciutat, la Generalitat i el govern espanyol.

El projecte va arrencar a inicis del 2021, quan es va constatar que la ciutat amb dret a ser la pròxima organitzadora, la neozelandesa Auckland, podria renunciar-hi per qüestions econòmiques, tal com finalment ha succeït en no tancar un acord amb les empreses propietàries dels drets de la competició.

Des del club nàutic han emès un comunicat on destaquen que ara l'objectiu és garantir el finançament privat que asseguri els costos inicials de l'esdeveniment i alinear el projecte amb els fons Next Generation de la Unió Europea. En aquest sentit, un dels promotors del projecte, Francesco De Leo, ha explicat que “en els últims mesos s'ha avançat feina amb inversors i empreses tecnològiques líders que comparteixen la visió d'acollir l'esdeveniment", un exemple de "sostenibilitat" alineat amb "els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides”.

Des del Reial Club Nàutic de València, el seu gerent, Carlos de Beltrán, ha emfatitzat que la ciutat és una seu "immillorable" per a la 37a edició de la competició. Més prudents s'han mostrat les institucions, que no han volgut valorar encara la proposta.

Amb la seva candidatura, València pugnaria amb altres països, encara que Anglaterra i la seva illa de Wight és l'única que ha confirmat la seva candidatura fins ara, segons ha informat el Club Nàutic de València.

stats