País Valencià 06/10/2017

La vicepresidenta del govern valencià compara el projecte de Països Catalans amb "un ectoplasma"

Mónica Oltra ha fet aquestes declaracions en la valoració del trasllat del Banc Sabadell a Alacant

Daniel Martín
1 min
La vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, durant la seva compareixença.

ValènciaLa vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, ha comparat el projecte polític i cultural dels Països Catalans amb "un ectoplasma". Així ho ha fet aquest matí quan ha valorat el trasllat de la seu social del Banc Sabadell a la ciutat d'Alacant.

Oltra ha fet aquestes declaracions durant la conferència de premsa posterior al ple del Consell en resposta a una pregunta d'una periodista valenciana que, en la introducció de la qüestió, ha assegurat que el vicepresident del govern català, Oriol Junqueras, havia afirmat que l'entitat financera es trasllada a una altra ciutat dels Països Catalans. La realitat però, és que aquesta asseveració l'ha realitzada la periodista Mònica Terribas.

La resposta de la vicepresidenta del govern valencià ha estat que "si el senyor Junqueras està content, doncs, bé, millor. El que opini la gent em sembla molt bé. Però jo opino sobre realitats, sobre ectoplasmes no".

Tot i que el suport al País Valencià a un projecte de federació política o cultural amb Catalunya i les illes Balears és molt reduït, i que Oltra ha intervingut aquest matí en representació del govern valencià, les paraules de la vicepresidenta destaquen per la seva rotunditat, sobretot quan la també consellera d'Igualtat i Polítiques inclusives pertany a la coalició de Compromís, el principal partit de la qual, el Bloc Nacionalista Valencià, manté importants lligams culturals i polítics amb Catalunya i les illes Balears.

Aquest vídeo del diari digital 'La Veu del País Valencià' recull les declaracions d'Oltra.

stats