País Valencià 03/09/2018

Ximo Puig es compromet a no avançar les eleccions al País Valencià

El cap del Consell garanteix que sempre n'informaria abans Compromís i Podem

Ara
1 min
Ximo Puig i Antonio Estañ durant la seva reunió al Palau de la Generalitat Valenciana

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha garantit al secretari general de Podem, Antonio Estañ, que no avançarà les eleccions, previstes per al pròxim mes de juny, i que, si ho fa, abans ho consultarà amb la formació lila i amb Compromís, els dos partits que, juntament amb els socialistes, sustenten l'actual Consell.

Amb aquestes paraules, Puig pretén apaivagar la inquietud generada a Podem després de les últimes picabaralles entre el PSPV i Compromís. La decisió del president valencià, l'únic amb facultats per avançar les eleccions, l'ha explicat Estañ després de reunir-se amb Puig aquest matí. El líder de Podem ha subratllat que el cap del Consell s'ha compromès a "aprofitar al màxim possible el final de legislatura" per complir els objectius de l'Acord del Botànic.

Antonio Estañ també ha destacat que la comissió de seguiment del pacte de govern arribarà abans de la celebració del debat de política general, que tindrà lloc l'11 de setembre, tal com havia reclamat Podem després de l'última picabaralla entre el PSPV i Compromís. El diputat de la formació lila ha avançat que la trobada podria ser dijous vinent.

stats