País Valencià 16/06/2019

Ximo Puig renova el govern valencià amb cinc cares noves

L'executiu és format per sis representants del PSPV, quatre de Compromís i dos d'Unides Podem-EU

Ara
2 min
El nou govern valencià després de la seva presa de possessió al Palau de la Generalitat Valenciana

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, ha anunciat els dotze membres del nou Consell, dos més que ara fa quatre anys, i que inclou cinc cares noves. Tal com estava previst, l'executiu és paritari i és format per sis representants del PSPV, quatre de Compromís i dos d'Unides Podem-Esquerra Unida.

La número dos i portaveu de l'executiu serà la vicepresidenta primera i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. Al costat seu, la segona vicepresidència l'ocuparà el líder de Podem, Rubén Martínez Dalmau, que també assumirà la cartera d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

Entre els consellers que s'estrenen hi ha el fins ara cap de gabinet de Ximo Puig, Arcadi España, que assumeix la nova cartera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat; la degana del Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació del País Valencià, Carolina Pascual, que es fa càrrec del nou departament d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital; la dirigent de Compromís, Mireia Mollà, que dirigirà Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i la líder d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, que es farà càrrec de la conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

Els membres del govern que continuen són el socialista Vicent Soler, que es manté al capdavant de la cartera d'Hisenda i Model Econòmic; el valencianista Rafa Climent, que repeteix a Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball; la jurista Gabriela Brava que continuarà dirigint el departament de Justícia, Interior i Administració Pública; el dirigent de Compromís Vicent Marzà, que es manté en Educació, Cultura i Esport, i la dirigent del PSPV, Ana Barceló, que dirigirà la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Els dotze nous consellers prendran possessió del càrrec aquest dilluns a les 10.30 h al Saló de Corts del Palau de la Generalitat.

stats