País Valencià 09/11/2016

Ximo Puig afirma estar en estat de xoc per la victòria de Trump: "Tenia un mal pressentiment i s'ha constatat"

El president de la Generalitat Valenciana ha demanat al líder dels Estats Units que "recapaciti i no faci tot el que ha dit en campanya"

Europa Press
2 min
El secretari general del PSPV, Ximo Puig, confia que no es produeixi el trencament entre el PSOE i el PSC.

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat que està en estat de "xoc" després de la victòria a les eleccions d'Estats Units del magnat Donald Trump, i ha mostrat el seu desig que "recapacite" i "no faci res del que ha dit que anava a fer".

Puig, que s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació preguntat per la victòria de Trump, ha explicat que a les "04.45 h tenia por de mirar el mòbil perquè tenia un mal pressentiment, i desgraciadament aquest mal pressentiment finalment s'ha constatat".

Puig, després de matisar que cal defensar "sempre" les llibertats, ha afirmat que la victòria de Trump "no ha estat una bona notícia". "Per a res", ha afegit.

El president ha explicat que democràticament els ciutadans nord-americans han decidit, però ha puntualitzat que "per descomptat" ell no està d'acord amb aquesta decisió. "És un mal dia, sobretot per les declaracions d'odi, masclistes, i tot el que ha acompanyat Trump en aquest recorregut" de la campanya electoral.

"L'única esperança" que té, ha asseverat, és que una vegada que Trump sigui president electe, "vagi canviant i vagi sabent diluir la seva responsabilitat d'una manera adequada, perquè tothom. El que no pot és provocar una situació difícil per al conjunt de la humanitat", ha incidit.

Puig ha afirmat que existeixen també raons de caràcter econòmic "molt preocupants" per als valencians després de la victòria de Trump: "La Comunitat és una comunitat exportadora que necessita que hi hagi unes regles de comerç determinades, i en aquest aspecte crec que s'obren moltes incerteses".

El president espera que aquestes incerteses es resolguin i que "el que ha estat la febre electoral, baixi i s'actuï en conseqüència, i no continuï amb aquesta escalada molt negativa", li ha reclamat.

stats