Deu defuncions arran del brot de covid-19 a la residència de Tremp

El centre ha fet una crida urgent per contractar personal de reforç

Deu usuaris de la residència Fundació Sant Hospital de Tremp – Fundació Fiella han mort arran del brot de covid-19 detectat al centre fa una mica més d'una setmana. Així ho ha confirmat aquest dilluns al matí el Departament de Salut a l' Ara Pirineus, remarcant que la xifra és inferior a les que s'han publicat aquest cap de setmana. A banda, aquests últims dies també s'han produït dues defuncions més al centre, però en aquest cas no han estat a causa del covid-19.

Segons les dades ofertes aquest dilluns per Salut el brot afecta a 152 persones: 121 residents i 31 professionals. Pel que fa als residents, 111 es mantenen al centre mentre que els 10 restants s'han traslladat, ja sigui per motius de salut o per precaució, en haver donat negatiu. Davant la magnitud del brot, aquest dissabte Salut va anunciar la intervenció de la residència, que ha passat a ser dirigida i gestionada per Gestió de Serveis Sanitaris. A més, s'ha reforçat l'atenció als residents amb el suport de l'Atenció Primària i el Sistema d'Emergències Mèdiques.

En paral·lel, i davant el gran nombre de professionals que han donat positiu, els gestors del centre han fet una crida urgent per contractar personal per a la residència. Concretament, es demana auxiliars d'infermeria, de geriatria i altres persones amb coneixements de cura de les persones grans. Des del centre també han informat que la totalitat de les religioses que atenen el centre estan en quarantena, un fet que ha dificultat les últimes hores l'atenció telefònica a les famílies dels residents.

El + vist

El + comentat