Els Mossos d’Esquadra detenen a Barcelona un home per cometre dues estafes a la Cerdanya

També tenia pendent tres ordres de detenció i ingrés a presó de diversos jutjats catalans pel mateix delicte

Agents de la policia de la Generalitat van detenir el 5 de desembre passat un home de 45 anys, veí de Barcelona i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de dos delictes d'estafa. A principis de setembre un suposat gestor d’inversions va contactar amb un empresari de la Cerdanya, per oferir els seus serveis per llogar una propietat immobiliària de luxe i per realitzar altres inversions.

Per guanyar-se la confiança de l’empresari, li va explicar que era policia judicial d’un cos de policia de l’Estat espanyol, la qual cosa li donava facilitats per realitzar inversions i altres negocis fora de Catalunya. Amb aquestes estratagemes el gestor va aconseguir disposar d’algunes habitacions d’una casa rural de luxe que havia de llogar i que l’empresari li confiés les seves dades personals i uns 10.000 euros per una suposada inversió.

A finals de novembre el gestor va desaparèixer sense pagar uns 3.500 euros en concepte de les habitacions que havia llogat i sense donar raó de les suposades inversions realitzades. A més, l’empresari va començar a rebre requeriments per unes targetes de crèdit que l’estafador hauria donat d’alta a nom seu.

Un cop l'empresari va denunciar els fets, els mossos van relacionar el cas amb una altra denúncia per estafa en una joieria de Puigcerdà. En aquest cas, un home va comprar un rellotge i diverses joies, tot valorat en uns 3.000 €, que suposadament havia de fer efectiu amb una transferència que no va arribar.

La investigació oberta va determinar que es tractaria d'un home amb nombrosos antecedents per fets similars, del qual constaven una desena d'identitats diferents utilitzades per realitzar les estafes. Després d’un seguit d’indagacions, els mossos van descobrir que l’investigat es trobava a Barcelona, on havia llogat un despatx en un conegut edifici d’oficines de luxe, així com vehicles d'alta gamma, tot pagat també amb transferències que tampoc s'havien fet efectives.

El dia 5 de desembre agents de la Unitat d'investigació de la l’àrea bàsica policial de la Cerdanya van detenir el presumpte estafador a Barcelona. Sobre ell constaven tres ordres més de detenció i ingrés a presó de diferents jutjats de Catalunya, tots per delictes d'estafa. Durant l’actuació policial van recuperar part de les joies adquirides a la joieria i una credencial falsa de la Guàrdia Civil.

El detingut va passar el mateix dia a disposició d’un jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona, el qual va decretar el seu ingrés a presó.