Pirineus 24/09/2020

La biblioteca de la Seu reobre les sales de lectura

Estaven tancades des del confinament i fins ara només s'oferia el servei de préstec

Ara Pirineus
2 min
La biblioteca de Sant Agustí. / G.L.T.

La Seu d'UrgellAquest pròxim dilluns 28 de setembre la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell reobrirà les sales de lectura al públic en general. Després del tancament total pel confinament, el passat mes de juny l'equipament va reprendre el servei de préstec i de devolució de documents, així com el servei de consulta per documents exclosos de préstec. Tot i això, els usuaris encara no podien accedir lliurement als espais interiors.

Així doncs a partir de la setmana vinent, els usuaris podran accedir als espais de lectura els dilluns, dimecres i divendres de tres de la tarda a vuit del vespre; i els dimarts, dijous i dissabtes de nou del matí a dues del migdia. Per accedir-hi, hauran de posar-se guants i peücs i aplicar-se gel hidroalcohòlic a les mans. Tot plegat es facilitarà a l'entrada de la biblioteca. A més, també hauran de portar posada la mascareta durant tota l'estada a l'equipament. A banda, els usuaris tindran a la seva disposició un kit de desinfecció per si volen netejar el seu espai abans de seure-hi.

Aforament limitat i reserva prèvia

L'aforament estarà limitat per tal de garantir les mesures sanitàries vigents. Per fer ús de les places de lectura i consulta de documents caldrà fer reserva prèvia. Les places estaran numerades i s'assignaran amb la confirmació per part de la biblioteca, imprescindible per accedir a les sales de lectura. En un principi no hi haurà límit de temps per fer ús de les sales de lectura. Val a dir però que la sala infantil continuarà, de moment, tancada, tot i que les famílies podran continuar demanant lots de llibres per als infants a través del web.

D'altra banda, la biblioteca reservarà tres places a la segona planta per a nois i noies de 10 a 12 anys per tal que hi puguin anar a estudiar o consultar documents. A més, continuarà organitzant activitats, que es donaran a conèixer oportunament.

El retorn de documents caldrà continuar-lo fent a la bústia exterior, ja que posar-los en quarantena després del seu ús. Pel que fa als documents que es manipulin dins de la biblioteca, caldrà deixar-los en un carro que hi haurà al costat de cada porta d'entrada de cada sala de lectura. Des de la direcció de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d'Urgell s'afirma que aquest equipament cultural s'anirà adaptant a la situació sanitària del moment.

stats