Pirineus 19/04/2021

La Cimera Iberoamericana que acull Andorra també es nota a l'Alt Urgell

Efectius de la Guàrdia Civil han incrementat la vigilància a la zona fronterera

ARA Pirineus
2 min
Agents de la policia espanyola fent tasques de vigilància a Andorra, abans de la Cimera iberoamericana

La Farga de MolesAndorra acull aquesta setmana la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern, amb la presència dels màxims mandataris de diversos Estats. Per tal de col·laborar en el dispositiu de seguretat, s'han desplegat uns 150 agents de la policia espanyola i 84 més de la Guàrdia Civil. Aquest increment de les mesures de seguretat també s'ha notat a l'Alt Urgell, i és que des de dissabte, la Guàrdia Civil ha començat un desplegament notable d'efectius per reforçar la vigilància a la zona fronterera.

Pel que fa a l'interior del Principat, d'entre les funcions dels agents espanyols hi ha les de protegir les personalitats i delegacions que assisteixen a l'esdeveniment, a més de la cobertura de seguretat en els llocs on es duen a terme els actes programats, els allotjaments i els itineraris que s'utilitzin, segons han explicat des de la policia espanyola en un comunicat.

Al dispositiu hi intervenen agents de la Unitat Central de Protecció, Brigada de Proteccions Especials, Guies Canins, Armament, Telecomunicacions, Automoció i Informació de la policia espanyola. Pel que fa a la Guàrdia Civil, els efectius són de l'Agrupació de Reserva i Seguretat, del Grup d'Acció Ràpida i de la Unitat d'Intervenció Ràpida, entre d'altres. En el cas de la frontera, s'hi sumen agents de les unitats de Seguretat Ciutadana, Fiscal i de Fronteres, Servei Aeri i la Unitat Territorial de la Comandància de Lleida.

La XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern se celebra a Andorra entre el 19 i el 21 d'abril. L'agenda inclou la XIII Trobada Empresarial Iberoamericana, que té lloc el 19 i 20 d'abril al Centre de congressos d'Andorra la Vella, i els actes dels caps d'Estat i de Govern a Soldeu, que s'estendran entre la tarda del 20 d'abril i el 21 d'abril.

stats