Pirineus 12/03/2021

La Seu d'Urgell endureix les restriccions per l'increment continuat de contagis

L'Ajuntament apunta a la variant britànica com a possible causant de l'empitjorament

ARA Pirineus
2 min
L'Ajuntament de la Seu d'Urgell

La Seu d'UrgellL'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha decidit aplicar diverses mesures de contenció davant l'empitjorament de la situació sanitària al municipi, derivada del covid-19. Des del consistori han indicat que la Seu d'Urgell està patint aquestes darreres dues setmanes un empitjorament progressiu de les dades epidemiològiques, amb una trentena de casos setmanals, sobretot en gent jove i en infants, i fins i tot en els darrers dies hi ha hagut més de 10 casos diaris.

Aquest fet, assenyalen, fa que actualment hi hagi 12 grups escolars (de gairebé totes les escoles i instituts de la ciutat) i 5 extraescolars confinats. Aquesta mala evolució, indiquen, probablement va lligada a la presència de la variant britànica del virus, que presenta major contagiositat en gent jove. Aquest divendres l'índex de risc és de 581 i la taxa de transmissió a la Seu d'Urgell és de 1,43. Tot i això, de moment se segueix sense tenir cap pacient ingressat per covid-19 a la Fundació Sant Hospital.

Davant d'aquesta evolució, i d'acord amb les recomanacions de la Unitat de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, es recomana, durant els pròxims 7 dies prendre un seguit de mesures. Aquestes són la suspensió temporal de les activitats extraescolars, per tal de reduir al màxim les oportunitats de contagi per contactes socials; ajornar les competicions esportives federades no professionals i les activitats esportives extraescolars; evitar la mobilitat i les reunions en llocs públics que no siguin estrictament necessaris; tancar les escoles de música, art i dansa, biblioteca i sales d'exposició, així com les instal·lacions esportives municipals interiors; i suspendre temporalment tots els actes culturals.

Juntament amb aquestes recomanacions es reforça la necessitat de complir estrictament amb els aïllaments domiciliaris indicats pels gestors Covid (punt que es considera clau per revertir la situació actual), i l'aplicació de les mesures habituals: mascareta, rentat de mans, distancia física i espais ventilats.

També es demana reforçar aquestes mesures en parcs, espais de joc infantil i instal·lacions esportives a l'aire lliure evitant aglomeracions i complint estrictament les mesures: mascareta, mans netes i distància física. L'Ajuntament de la Seu d'Urgell aplicarà totes aquestes recomanacions des d'aquest divendres fins el proper divendres 19 de març. A partir de llavors, i en funció de l'evolució de les dades epidemiològiques al nostre municipi es decidirà si és necessari prorrogar aquestes restriccions.

stats