Pirineus 29/07/2020

La Seu manté la Fira de Sant Ermengol però l'adapta a la situació de pandèmia

Tindrà lloc del 16 al 18 d'octubre i reduirà els espais i les activitats

Ara Pirineus
2 min
El cartell d'enguany de la Fira de Sant Ermengol. / AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL

La Seu d'UrgellL'Ajuntament de la Seu d'Urgell no vol renunciar a una de les seves activitats més emblemàtiques i, tot i la situació de pandèmia, intentarà tirar endavant la Fira de Sant Ermengol 2020. Tal com s'ha donat a conèixer aquest dimecres, l'edició d'enguany començarà el divendres 16 d'octubre a la tarda i s'allargarà tot el cap de setmana, fins al diumenge 18.

Des de l'Ajuntament han deixat clar que la programació i el desenvolupament de la fira estaran marcats per l'actual situació de pandèmia pel covid-19. En aquest sentit, la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la Seu i regidora de Fires i Mercats, Mireia Font, ha explicat que "des de l'Àrea de Promoció Econòmica estem treballant per poder celebrar la fira amb les mesures pertinents de seguretat, tot analitzant en cada moment la situació epidemiològica tant de la nostra regió sanitària com de la resta de regions del país, ja que és un esdeveniment que rep visitants i firaires de diferents punts geogràfics".

Font també ha remarcat que "enguany, malgrat viure una fira atípica, amb reducció d'espais i activitats respecte a les altres edicions a causa de la pandèmia, s'intentarà mantenir i adaptar la programació dedicada al formatge artesà del Pirineu, però reduint la resta de propostes de la fira. En el pitjor dels escenaris, tampoc es descarta anul·lar-la si així ho recomanessin les autoritats sanitàries".

De moment, ja s'ha donat a conèixer el cartell de l'edició d'enguany. Es tracta de la tradicional lletera que, en aquesta ocasió, està decorada amb la imatge d'una ovella, un dels elements agroalimentaris claus de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu. Aquesta fira de formatges pirinencs, que s'emmarca dins de la Fira de Sant Ermengol, celebrarà aquest any la seva 26a edició.

stats