Pirineus 17/01/2021

El web de la Fira de Sant Ermengol incorpora un nou vídeo del formatger Xesco Buscallà

Amb aquest nou vídeo s'enceta la secció de Formatges d'Autor de la fira en línia

Ara Pirineus
1 min
Un fragment del vídeo del formatger Xesco Buscallà. / YOUTUBE

La Seu d'UrgellLa pàgina web www.firasantermengol.cat acull des d'aquesta setmana un nou vídeo a la secció Formatges d'Autor de la Fira en línia. És el primer dels tres vídeos que formaran part d'aquest espai sobre la vida de tres dels formatgers que han marcat una fita al sector formatger del Pirineu català, i que formen part de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell des dels seus inicis.

El vídeo es titula "Francesc Buscallà, un dels primers formatgers artesans del Pirineu". El mateix Francesc, en Xesco, hi explica les seves vivències, dona a conèixer el ramat, ensenya com fa els seus formatges i acompanya a una degustació guiada pel gastrònom Pep Palau. El vídeo es pot visualitzar en aquest enllaç.

Aquest nou vídeo forma part del projecte global de la Fira de Sant Ermengol 2020, que aquest any s'ha reconvertit al format virtual, a través d'un canal Youtube que aglutina des del passat mes d'octubre de 2020 i fins al setembre de 2021 un total de 16 vídeos a les seccions Aula de Tast, Cuina amb formatges i Formatges d'autor. En aquests moments ja hi ha 8 vídeos que es poden visualitzar al canal Youtube.

Francesc Buscallà, un dels primers formatgers artesans del Pirineu

En Francesc Buscallà va ser un dels primers formatgers del Pirineu català. Va arribar a Bar l'any 1981, abans de la riuada, i es fa fer càrrec d'una petita formatgeria que havien iniciat uns amics seus. Es tracta, doncs, de 40 anys de formatge Baridà. El ramat de la Formatgeria Baridà està format per una setantena de cabres de raça alpina, molt ben adaptades al clima del Pirineu.

stats