Pirineus 23/04/2021

L'Alt Pirineu i Aran surt al carrer amb ganes per tornar a celebrar Sant Jordi

Satisfacció a les llibreries i floristeries després de perdre el Sant Jordi 2020 per la pandèmia

Guillem Lluch Torres
2 min
Una parada de llibres a la rambla Doctor Pearson de Tremp

Els carrers i places de moltes poblacions de l'Alt Pirineu i Aran han tornat a omplir-se aquest divendres per celebrar Sant Jordi, després que la pandèmia obligués a suspendre l'edició de l'any passat. Tot i les restriccions derivades del covid-19, les parades han tornat a omplir l'espai públic i la gent ha aprofitat per anar-hi a comprar llibres i roses, com abans de la pandèmia.

Parades de llibres i roses a Tremp

Les llibreries, de fet, asseguren que ja fa dies que tenien un bon nivell de vendes i celebren que aquest Sant Jordi l'afluència de clients està sent molt bona. Ho constatava a mig matí la Gemma Pes, de la llibreria Bochaca, que remarcava que enguany està tenint molta sortida el llibre Tremp Desaparegut, així com A cor obert, el darrer llibre d'Oriol Mitjà. També a Tremp, Marta Farré, de la llibreria La Singratalla, remarcava la bona afluència de clients i la bona acollida que estan tenint llibres locals, com Sort Tel-Aviv, de Josep Calvet.

Parades de llibres i roses a la Pobla de Segur

També s'han mostrat satisfetes les responsables de les floristeries de Tremp, que han destacat que la gent "ha sortit amb moltes ganes" i en algun cas, fins i tot han notat més reserves que en anys anteriors. No creuen, però, que superin les vendes d'edicions passades, en part perquè el preu de les roses ha pujat.

Venda de roses a Tremp

A la Seu d'Urgell, el passeig Joan Brudieu s'ha omplert amb una trentena de parades de llibres, roses i de diverses entitats. Entre altres, hi ha muntat una carpa l'Associació Llibre del Pirineu, amb signatures d'autors durant tota la jornada.

La parada de l'Associació Llibre del Pirineu

A Puigcerdà, mentrestant, les parades -una vintena- s'han aplegat al passeig 10 d'abril. A banda de llibreries, floristeries i entitats amb seu social a la Vila, també hi ha posat parada la biblioteca Comtat de Cerdanya que, un any més, ha ofert la tradicional venda de llibres a metres.

Venda de llibres a metres a Puigcerdà, a càrrec de la Biblioteca Comtat de Cerdanya

A Vielha, Sant Jordi també ha tornat al carrer, amb la presència de diverses parades de llibres i roses.

Una parada de llibres i roses a Vielha

Per la seva banda, el Conselh Generau d'Aran ha enregistrat un vídeo on diverses persones promouen la literatura en aranès.

Al Pont de Suert, a banda de les parades de llibres i roses, s'hi ha organitzat un recital i una gimcana literària, amb pistes amagades en diversos indrets de la població. Sort, mentrestant, ha optat per suspendre els actes públics de Sant Jordi degut a la situació delicada que viu a nivell sanitari, a causa de la pandèmia.

stats