Pirineus 22/02/2021

L'Aran suma 9 defuncions per covid-19 des del gener i 16 des de l'inici de la pandèmia

Aquest diumenge s'ha notificat la mort d'una persona de 63 anys

ARA Pirineus
1 min
L'Espitau Val d'Aran. / G.L.T.

Vielha e MijaranL'Aran acumula un total de 9 defuncions derivades del covid-19 des del mes de gener i 16 des de l'inici de la pandèmia. La darrera mort ha estat notificada aquest diumenge i és la d'una persona de 63 anys que estava ingressada a la planta covid de l'Espitau Val d'Aran. Així ho ha donat a conèixer el Conselh Generau d'Aran, que ha aprofitat per donar el condol a la família. A més, el nombre de nous positius detectats a diari a la vall segueix sent força elevat, quinze aquest diumenge.

Cal remarcar que en aquests moments, l'Aran és el territori de Catalunya amb un risc de rebot més alt, 1.833, segons les darreres dades ofertes per Salut. Pel que fa a la velocitat de transmissió (Rt), aquesta se situa a 1,46, el que vol dir que el virus està en expansió, ja que cada malalt de covid-19 contagia a més d'una persona. Davant d'aquesta situació, el Conselh Generau d'Aran ha insistit en la necessitat de seguir totes les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries (mascareta, distància i higiene) i ha recordat que cal reduir al màxim la interacció social.

Segons les dades ofertes per Salut, aquest dilluns el risc a l'Alt Pirineu i Aran se situa en 398 i l'Rt, en 1,04, xifres superiors a les de divendres, quan el risc era de 314 i l'Rt de 0,92. Durant el cap de setmana s'han notificat 70 nous positius , fent pujar fins a 5.230 el total de casos des de l'inici de la pandèmia. Pel que fa a les vacunacions, també des de divendres, Salut ha notificat la injecció de 274 noves primeres dosis (fent pujar el total fins a 3.095) i 62 noves segones dosis (el total se situa en 2.024).

stats