Pirineus 18/03/2021

Una nova guia permet descobrir el Geoparc Orígens i el Pallars Jussà a través de l'ecoturisme

Inclou experiències que ofereixen 51 empreses de turisme sostenible de la zona

ARA Pirineus
1 min
Les autoritats del Consell Comarcal del Pallars Jussà amb la guia

TrempJa està disponible la nova guia d'ecoturisme del Geoparc Mundial UNESCO Orígens, que recull els principals atractius ecoturístics del territori amb un seguit d'experiències i consells per gaudir amb aquest tipus de turisme més sostenible i responsable. El document, que ja es pot descarregar des de la web del Geoparc, agrupa un ampli catàleg d'experiències relacionades el turisme geològic, l'observació i fotografia de fauna salvatge, el senderisme guiat, el cicloturisme, les rutes a cavall, l'observació astronòmica o les visites culturals entre moltes altres. En total s'hi inclouen 51 empreses del territori que ofereixen activitats vinculades a l'educació en el respecte i la conservació de l'entorn.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha remarcat que "la guia posa en valor els espais naturals del Pallars Jussà i el seu potencial ecoturístic, i representa una aposta per generar noves oportunitats per a les empreses turístiques del territori". L'edició d'aquest document ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Consell Comarcal, que amb el suport del SOC ha portat a terme el recull de propostes dels 14 municipis de la comarca, i l'Associació Geoparc Conca de Tremp Montsec que n'ha finançat el disseny i l'edició.

Des del Consell Comarcal han indicat que aquest projecte dona continuïtat a l'objectiu de posicionar el Pallars Jussà com una destinació de turisme sostenible, avançant en un model de desenvolupament alineat amb els nous models de consum i estils de vida cada cop més majoritaris en els països desenvolupats, que prioritzen la salut, el benestar i la sostenibilitat.

stats