Pirineus 05/05/2021

Organyà farà un cribratge massiu davant l'alt nombre de casos de covid-19

L'escola del municipi està confinada, amb 66 persones afectades

Guillem Lluch Torres
1 min
L'Ajuntament d'Organyà, en una imatge d'arxiu

OrganyàOrganyà realitzarà aquest dijous un cribratge a tota la població, davant l'alt nombre de casos detectats al municipi les darreres setmanes. Tal com informa Ràdio Seu, les últimes dues setmanes s'han detectat fins a 30 casos, fet que ha provocat un fort increment del risc de rebrot, que s'ha enfilat fins als 11.516 (el risc alt comença a 100). Pel que fa a la velocitat de transmissió (Rt), aquesta se situa al 3,01, molt per sobre de l'1, que és el llindar a partir del qual es considera que el virus s'expandeix.

Pel que fa a l'escola Miret i Sans, segons l'aplicació Traçacovid, del departament d'Educació, ara mateix el centre està confinat, amb les 66 persones i els seus 4 grups afectats. Concretament, hi ha 59 alumnes i 7 professionals confinats.

Davant d'aquesta situació i la dificultat de tallar els contagis, des de l'Ajuntament s'ha fet una crida a la ciutadania a participar en aquest cribratge massiu, en especial aquelles persones que siguin properes a persones positives o confinades. Per la seva banda, la metgessa del CAP d'Organyà, Carmen Clotet, ha remarcat a través de les xarxes socials que "la situació és complicada i necessitem la col·laboració de tothom per tal de revertir-la". Així, ha afegit que "demanem a les persones positives i als seus contactes que respectin el confinament que assenyalen els protocols i, a la població en general, que redueixi la interacció social".

stats