Pirineus 09/11/2020

El Bus del Parc d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici tanca la temporada amb 3.357 usuaris

Aquest estiu el servei ha complert onze anys d'operativitat

Ara Pirineus
1 min
El Bus del Parc. / PNASM

BoíEl servei de bus que permet arribar en transport públic al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici des del pla de l'Ermita (Alta Ribagorça) fins a la localitat d'Espot (Pallars Sobirà) ha tancat la temporada amb 3.357 usuaris, 1.513 dels quals a l'agost. L'evolució en el nombre d'usuaris ha sigut molt similar als registres de visitants en els accessos al Parc Nacional, que tot i registrar un lleu descens en números globals, durant el mes d'agost ha assolit pics importants. Aquest servei enguany ha complert onze anys d'operativitat.

Durant la temporada ha funcionat des del 22 de juny al 30 de setembre. Des de l'any 2019 s'ha continuat amb l'ampliació del servei de les localitats d'Espot fins a la Pobla de Segur des d'on enllaça amb la línia de tren Lleida-La Pobla de Segur fins a l'estació inferior del telefèric de la Vall Fosca, a l'embassament de Sallente, en el marc del projecte europeu LAST MILE en el qual participa el Departament de Territori i Sostenibilitat.

El recorregut de la Pobla a l'embassament de Sallente és el que ha registrat un major descens en el nombre d'usuaris, ja que el telefèric va estar fora de servei per una avaria tècnica durant tot el mes de juliol.

stats