Pirineus 29/10/2020

Les llars pirinenques són les que registren més incidències amb els proveïdors d'Internet

Les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran superen en percentatge la resta del país

Acn
1 min
Comprar entrades per internet pot ser un maldecap segons el dispositiu, el navegador i el sistema operatiu que s’utilitzi.

La Seu d'UrgellLes llars de les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran són les que registren un major nombre d'incidències amb els seus proveïdors d'Internet. Així ho recullen les darreres dades fetes públiques per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Així, si al conjunt del país la proporció de llars catalanes que tenen incidències amb el proveïdor d'Internet és el 28,7%, a les cinc comarques de l'Alt Pirineu i a l'Aran aquest percentatge s'enfila per sobre del 35%. Les encapçala el Pallars Sobirà i segueixen el Pallars Jussà, Cerdanya, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell i l'Aran.

Aquestes dades fetes públiques per l'Idescat també indiquen que el 93,9% de les llars de Catalunya tenia connexió de banda ampla el 2019. Una de les comarques on més han incrementat les llars amb banda ampla, segons aquestes dades, és el Pallars Sobirà, amb un increment de més de 15 punts.

Aquest informe també assenyala que en relació amb l'any 2017, les compres a través d'Internet han augmentat a Catalunya (del 59,8% el 2017 al 66,5% el 2019) i també ho han fet a totes les comarques, però encara se situen amb un percentatge inferior a la mitjana europea (80,0%). D'altra banda, el 86,9% de les persones de 16 a 74 anys han utilitzat l'ordinador en els darrers tres mesos (9,5 punts percentuals més que el 2017) i el 79,3% el correu electrònic (5 punts percentuals més que al 2017). Totes les comarques han incrementat els seus percentatges d'ús d'ordinador. L'ús del correu electrònic ha augmentat a la majoria de comarques, excepte a les de l'Alt Pirineu i Aran, així com al Baix Camp i en algunes comarques de les Terres de l'Ebre.

stats