Pirineus 15/02/2021

La Seu repartirà entre 800 i 2.500 euros a empreses afectades per la segona onada de covid-19

Destinarà 100.000 euros a les que han hagut de cessar l'activitat

ARA Pirineus
2 min
Façana principal de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. / G.L.T.

La Seu d'UrgellL'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha obert una nova convocatòria de subvencions extraordinàries adreçada a empreses que han hagut de cessar la seva activitat a causa de la segona onada de covid-19 durant l'any 2020. Tal com han explicat des de l'Ajuntament, l'objectiu és pal·liar els efectes i compensar les pèrdues econòmiques a conseqüència de la pandèmia als empresaris del municipi.

Concretament, aquestes subvencions van adreçades a empreses de la Seu d'Urgell que han hagut de cessar l'activitat amb motiu de la resolució de la Generalitat del 15 d'octubre, amb la qual es van adoptar una sèrie de noves mesures de salut pública per a la contenció del covid-19, modificada el 19 d'octubre, i que van comportar la suspensió de les activitats de restauració, centres d'estètica i bellesa i altres serveis que implicaven el contacte personal proper així com també els centres esportius. La resolució també mantenia el tancament oblidat dels locals d'oci nocturn.

La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Mireia Font, ha remarcat que "després de les reunions mantingudes amb els sectors econòmics que han passat més dificultats arran de la segona onada de la pandèmia, l'equip de govern es va comprometre a treure aquestes línies d'ajuts directes, i així ho hem fet". Font ha afegit que aquests s'emmarquen en el programa de subvencions com a mesura per a reactivar l'activitat econòmica al municipi.

Aquestes subvencions compten amb un total de 100.000 euros, que es distribuiran en quatre línies diferents. Els centres d'estètica, massatge no sanitari, centres de tatuatge i 'pearcing' que compleixin els requisits i s'hagin vist obligades a cessar l'activitat econòmica tenen dret a 800 euros. Els centres esportius que compleixin els requisits i s'hagin vist obligats a cessar l'activitat econòmica rebran 1.500 euros. Els restaurants, bars i cafeteries que compleixin els requisits i s'hagin vist obligats a cessar l'activitat econòmica podran rebre 1.500 euros. Finalment, els locals d'oci nocturn que s'han vist obligats a cessar l'activitat econòmica percebran 2.500 euros.

Val a dir que la quantitat màxima que un sol·licitant pot rebre és de 2.500 euros. A més, només es pot optar a un ajut per establiment, independentment que en aquest s'hi desenvolupi més d'una activitat econòmica. Les sol·licituds a aquests nous ajuts es poden presentar de manera telemàtica a partir del pròxim dijous 18 de febrer i fins al 28 del mateix mes, a través de la pàgina web de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

stats