Pirineus 07/04/2021

Els representants de l'Alt Pirineu i Aran tornen a demanar mesures específiques davant el pas a confinament comarcal

La presidenta de l'Alt Urgell creu que la regió sanitària seria un marc més adequat de confinament

Guillem Lluch Torres
2 min
Control policial a la frontera entre França i l'Aran

TrempEls principals representants polítics de l'Alt Pirineu i Aran han reaccionat amb resignació a l'anunci del retorn al confinament comarcal a partir de divendres. La majoria de presidentes i presidents de Consells Comarcals de l'Alt Pirineu, així com la síndica d'Aran, han conegut la notícia en acabar una reunió a Tremp. La presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Josefina Lladós, ha admès que ja s'esperava la mesura i ha indicat que "en alguns llocs no es va entendre passar d'un confinament comarcal a un de perimetral de tot Catalunya quan la situació sanitària tampoc estava per tirar coets, sense passar per un de regió sanitària". En aquest sentit ha reivindicat que el marc de la regió sanitària "potser és més adequat per una zona com el Pirineu", pel fet de tenir molt territori i poca població.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isus, també ha admès que la mesura "no ens agafa per sorpresa". Ha indicat que "hi havia una necessitat que es pogués sortir, ja que la gent ho necessitava, i això ha donat una mica de respir econòmic a les comarques que vivim del turisme". Tot i això, ha tornat a demanar que "si es prenen més mesures restrictives, reclamem que es tinguin en compte les especificitats de les comarques de muntanya, que no siguin mesures molt generalistes sinó pensades per cada territori, de manera que el tema econòmic i el sanitari es puguin anar equilibrant".

La síndica d'Aran, Maria Vergés, mentrestant, també ha apuntat que "tots sabíem que era una qüestió previsible". Tot i això, ha afegit que "cal que aquest confinament es faci complir", tot desitjant que "no sigui gaire llarg" i que l'avenç de les vacuncacions permeti no haver de prendre moltes més mesures restrictives. Vergés també ha recordat que "l'Aran ha reclamat en dues ocasions poder ser present a les reunions del Procicat per formar part de les decisions i que aquestes tinguin en compte l'impacte que generen al territori".

stats