Pirineus 26/03/2021

Salut finalitza la instal·lació dels mòduls de suport per a l'activitat covid als CAP del Pirineu

Els tres darrers equipaments s'han col·locat a Tremp, el Pont de Suert i la Pobla de Segur

ARA Pirineus
2 min
El mòdul instal·lat al Pont de Suert

El Pont de SuertTots els mòduls de suport per a l'activitat covid previstos als centres d'atenció primària (CAP) de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran quedaran instal·lats en els pròxims dies. Serà així després de la col·locació d'aquests equipaments prefabricats entre aquest dijous i divendres als municipis de Tremp, el Pont de Suert i la Pobla de Segur, que se sumen als ja instal·lats durant el mes de febrer a Oliana, la Seu d'Urgell i Sort i que ja estan en funcionament.

Aquest dijous es va col·locar el mòdul de Tremp, de 45m2; i aquest divendres han quedat instal·lats els del Pont de Suert, de 30m2; i el de la Pobla de Segur, de 15m2. Tanmateix, tots tres encara trigaran uns dies a posar-se en marxa. La voluntat és traslladar a aquests espais annexos l'activitat relacionada amb el coronavirus –proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions, etc.– per garantir els dobles circuits.

El mòdul instal·lat a Tremp

Als mòduls, s'hi podrà fer l'atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes del covid-19. Sobretot estan pensats per als CAP que ara tenen dificultats d'espai per mantenir un circuit separat entre l'atenció dels pacients amb sospita de covid-19 i els que hi van per altres motius. El desplegament d'aquestes estructures s'ha fet en espais propers als centres i seran gestionades pels mateixos equips d'atenció primària (EAP), que seran els que en decidiran l'ús concret.

El mòdul instal·lat a la Pobla de Segur

Des de Salut han indicat que el desplegament de mòduls s'emmarca en el Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària, amb l'objectiu d'oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre covid i no covid. El pla vol millorar l'accessibilitat i els processos, com també augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat. Preveu la contractació de nous perfils als EAP, per la qual cosa era necessari disposar de més espais. A la Regió Sanitària, el pla compta amb una inversió de 910.000 euros fins al 2022. A tot Catalunya, aquest import ascendeix a gairebé 300 milions d'euros.

stats