Pirineus 20/10/2020

Salut anuncia la intervenció de la residència de Bellver i l'Ajuntament ho matisa

L'alcalde de Bellver deixa clar que la situació està controlada i critica que es parli d'intervenció

G.l.t.
2 min

Bellver de CerdanyaEl Departament de Salut ha intervingut la residència geriàtrica de Bellver de Cerdanya. Tal com ha informat en un comunicat de premsa, "per estabilitzar la situació al centre residencial, el Departament de Salut n'ha assignat provisionalment la direcció i la gestió, fins ara en mans de la Fundació Pública de Serveis Sant Roc, a la Fundació Hospital de Puigcerdà". En aquest sentit, han indicat que "les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà la nova gestora i el personal actual del centre en quedarà sota la seva direcció".

Aquesta intervenció, assenyalen, "té l'objectiu principal de realitzar un pla d'actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt tant en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mitjà termini". Salut ha adoptat la intervenció "atès que els informes constaten que el centre es troba en una situació excepcional d'impossibilitat per complir amb l'Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada pel covid-19". El centre, asseguren, registra 11 casos positius entre els residents -actualment a la residència hi viuen 29 persones-, i 5 treballadors afectats.

L'Ajuntament assegura que la situació està controlada

Per la seva banda, l'alcalde de Bellver i president de la Fundació Pública de Serveis Sant Roc, Xavier Porta, ha lamentat, en declaracions a l'Ara Pirineus, que Salut utilitzi el terme "intervenir", ja que això porta a induir que la situació és molt més greu del que és. Porta ha indicat que "certament va haver-hi un petit brot, però es va controlar: tots els casos van resultar ser asimptomàtics excepte el d'una resident, que es va derivar". "El que han fet des de la Fundació Hospital de Puigcerdà únicament ha estat enviar-nos a una responsable higiènico-sanitària perquè la que tenim nosaltres a la residència estava malalta", ha afegit. En aquest sentit, l'alcalde i president de la fundació ha deixat clar que "la situació està totalment controlada".

Intervenció a Verdú

En aquest mateix comunicat, el Departament també ha informat que ha intervingut el centre residencial Llar Mare Marcelina de Verdú, a l'Urgell. En aquest cas s'ha assignat provisionalment la direcció i la gestió, fins ara en mans de las Hermanitas de los Pobres de San Pedro Claver, a l'Associació per al Benestar i el Desenvolupament. La residència registra 23 residents positius i 3 professionals.

stats