Pirineus Societat 26/01/2021

Cerdanya analitzarà els avantatges de l'autoconsum fotovoltaic

El Consell Comarcal ha organitzat una sessió dirigida tant al sector públic com al privat

ARA PIRINEUS
1 min
La seu del Consell Comarcal de Cerdanya. / G.L.T.

PuigcerdàEl Consell Comarcal de Cerdanya ha organitzat aquest divendres 29 de gener la primera sessió d'energia renovable de la 1a Jornada Energètica a Cerdanya. Aquesta primera sessió portarà per títol 'Transformem el sol al Pirineu - Autoconsum fotovoltaic a Cerdanya' i es desenvoluparà de forma virtual. L'esdeveniment estarà dirigit als ens públics, tècnics i tècniques municipals i empreses sensibles amb el medi ambient i la transició energètica, amb l'objectiu d'avançar cap a una transició energètica a través de la sostenibilitat i la resiliència de la comarca.

Tal com han indicat des del Consell Comarcal, la sessió oferirà els coneixements necessaris per poder agilitzar i facilitar la implantació de l'energia fotovoltaica com a nou model energètic. Les persones interessades a participar-hi hauran d'inscriure's en aquest enllaç i dos dies abans de l'esdeveniment rebran un correu electrònic amb les claus i les instruccions per accedir a la plataforma. Durant la jornada es donarà informació sobre els marcs jurídics, els costos i estalvis, la situació actual a Catalunya, el paper dels municipis en la promoció de l'autoconsum fotovoltaic o les línies d'ajudes que hi ha habilitades.

El projecte compte amb la col·laboració i el suport de l'ICAEN (Institut Català de l'Energia), l'UNEFCAT —clúster d'empreses fotovoltaiques de Catalunya—, l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran i la Diputació de Girona. Aquesta serà la primera sessió de la 1a Jornada Energètica a Cerdanya, però s'estan programant altres sessions -la segona per al mes de febrer- enfocades a altres tipus d'energia (biomassa i geotèrmia) i a altres perfils de públic. Aquest projecte s'emmarca en el Pacte Nacional per a la Transició Energètica de Catalunya.

stats