Pirineus 19/10/2018

Tret de sortida a la Fira Sant Ermengol

Des d’aquest divendres i fins diumenge es podrà gaudir d’un cap de setmana a la Seu d’Urgell per tastar formatges artesans de 48 formatgeries vingudes de tots els punts dels Pirineus

ARA Andorra
2 min
Lliurament del premi Amic del Formatge de la Fira de Sant Ermengol,a la cofundadora d'Ardai, Amagoia Anda. / AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL

Andorra la VellaLa Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell ha obert portes aquest divendres amb la 24a edició de la Fira de formatges artesans del Pirineu, buc insígnia d’aquest esdeveniment mil·lenari que engloba productes alimentaris i no alimentaris.

Des d’aquest divendres i fins diumenge, urgellencs i visitants podran gaudir d’un cap de setmana a la Seu d’Urgell on podran tastar i comprar formatges artesans de 48 formatgeries vingudes de tots els punts dels Pirineus. En aquesta fira s’hi poden trobar al recinte firal de la pista polivalent 29 formatgeries catalanes, quatre d’aragoneses, nou de basques, dues de Navarra i tres vingudes de França, així com el formatge convidat, l’Heretat de Pere, formatgeria del País Valencià. Entre totes aquestes formatgeries artesanes ofereixen més de 150 varietats diferents de formatges elaborats per ells mateixos.

També ha obert el recinte firal del pavelló poliesportiu l’Espai Km0-Gustum, la Fira d’empreses, entitats i associacions i la Mostra ramadera, ubicada just a l’entrada d’ambdós recintes firals.

Jornada tècnica

Abans, però, que la Fira de Sant Ermengol hagi obert al públic, s’ha celebrat a l’aula de tast la jornada tècnica adreçada als professionals el sector, la presentació de la qual ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla.

Amagoia Anda, premi Amic del Formatge

També en aquest primer dia de Fira de Sant Ermengol, ha tingut lloc el lliurament del premi Amic del Formatge que atorga l’ajuntament de la Seu d’Urgell, i que en aquesta edició ha estat guardonada Amagoia Anda Zarzoso, cofundadora d’Ardai, pel seu servei de distribució de tot tipus de formatges artesans arreu d’Europa.

El primer dia de fira també ha comptat amb la presentació dels llibres ‘La volta a Catalunya en 50 formatges artesans’, a càrrec de Toni Chueca, i de ‘Les cabretes del Serrat Gros’, a càrrec de Pepita Clop i Carolina Botella, que han anat acompanyades d’un tastet dels seus respectius formatges.

Més fira

Dissabte obriran al públic la Fira de productes ecològics del Pirineu, la Fira d’artesania, l’AutoFira, la GastroFira, els Encants dels Canonges i les prop de 300 parades de venda ambulant. Aquests espais es podran visitar durant tot el cap de setmana.

stats