Política 06/05/2015

El fiscal demana embargar 15 seus de CDC per cobrir una fiança de 6,6 milions

Remet un escrit al jutge que investiga el cas Palau de la Música després que el partit s'hagi venut la seva seu central a Barcelona

Efe / Ara
1 min

BarcelonaLa Fiscalia demana duplicar fins a 6,6 milions d'euros la fiança imposada a CDC per lucrar-se suposadament de l'espoli del Palau de la Música i proposa embargar els quinze locals que la formació ha ofert al jutjat en substitució de la seva seu central, que fins ara figurava com a aval de la seva responsabilitat civil.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El fiscal Anticorrupció ha remès un escrit al jutge que investiga el cas Palau de la Música en què sol·licita que ordeni embargar els quinze immobles que ara CDC ha ofert com a fiança, una vegada emparaulada la venda de la seva seu central, al carrer Còrsega de Barcelona.

Fonts de CDC consultades per l'ARA acusen el fiscal de "buscar un titular" amb l'hipotètic embargament de les seus del partit, en vigílies de les eleccions municipals del 24 de maig. A CDC no veuen cap indici nou que apunti al presumpte cobrament de comissions il·legals que justifiqui un augment de la fiança dels 3,2 als 6,6 milions. A l'abril, quan el partit va decidir vendre's la seu, va oferir al jutge cobrir els 3,2 milions amb la garantia d'altres seus convergents per tot el territori. Des de CDC adverteixen que "l'única resolució judicial" que fixa una fiança parla de 3,2 milions, i que els 6,6 milions ja els demanava el fiscal en un escrit d'acusació de fa dos anys que "ja no val". La petició dels 6,6 milions, per tant, és "injustificada", segons CDC.

stats