Política 19/05/2015

El líder d'EUiA no dóna suport a la candidatura d'IU a Madrid i reclama el vot per a la que integra Podem

Un grup de dirigents d'IU, entre els quals hi ha Joan Josep Nuet, Yolanda Díaz, Enrique Santiago o Javier Couso, firmen un manifest a favor de Manuela Carmena, d'Ahora Madrid

Europa Press
2 min
Joan Josep Nuet, en una imatge d'arxiu / ACN

MadridDiversos dirigents d'Esquerra Unida a nivell estatal i de diferents federacions autonòmiques han signat un manifest en el qual fan una crida "a donar suport i a votar" la candidatura d'unitat popular d'Ahora Madrid encapçalada per l'exmagistrada Manuela Carmena, que competeix en les eleccions municipals de la capital del proper diumenge contra la llista d'IUCM, que lidera Raquel López. D'aquesta manera, la candidatura de Carmena, en la qual s'integra en el lloc número tres el que va ser candidat d'IU a l'Ajuntament de Madrid fins a la seva sortida de la coalició, Mauricio Valiente, ha rebut el suport, per exemple, de la coordinadora de la federació gallega, Yolanda Díaz, o del diputat i líder d'EUiA a Catalunya, Joan Josep Nuet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Díaz i Nuet són, a més, membres de la presidència federal d'IU, que en una resolució del 29 de març va acordar no donar suport oficialment la candidatura de Raquel López, després de l'enfrontament que la direcció regional d'IU a Madrid va protagonitzar amb el sector liderat per Valiente, favorable a la integració de la coalició a la candidatura Ahora Madrid, en la qual també participen Podem i Equo.

"L'esquerra amb Ahora Madrid"

El manifest, titulat "L'esquerra amb Ahora Madrid", compta també amb el suport d'altres membres de la direcció federal, com Fran Pérez, Alberto Arregui o Enrique Santiago, així com amb la signatura d'integrants del Consell Polític Federal (CPF), com l'eurodiputat Javier Couso o la secretària de Solidaritat i Drets Humans d'IU Castella i Lleó Sara Doval. També dóna suport a la regidora d'IU Ribas Vaciamadrid Sira Abed.

A més d'aquests dirigents d'Esquerra Unida, que s'oposen amb la seva signatura a la decisió de IUCM de presentar una candidatura alternativa a Ahora Madrid, signen també el manifest representants polítics d'altres formacions, com l'eurodiputat de Podem Miguel Urbán o el portaveu nacional d'Anova, Xosé Manuel Beiras, i personatges del món de la cultura com els actors Juan Diego Botto i Tristán Ulloa, el director de teatre Miguel del Arco o l'escriptor Issac Rosa.

Una "oportunitat real de canvi"

En el text, que l'equip de Valiente ha publicat a la seva pàgina web, els signants fan una crida a donar suport ia votar la candidatura d'unitat popular Ahora Madrid perquè representa, al seu parer, "una oportunitat real de canvi amb un potencial simbòlic" que no s'ha de "desaprofitar". "L'Ajuntament de Madrid ha estat durant massa anys el laboratori i l'aparador de la dreta més radical i el seu projecte neoliberal", denuncien, per defensar que "ara és el moment de construir, des del poder popular exercit als carrers, una alternativa que suposi un gir en la deriva dels darrers decennis del model polític, econòmic i social defensat des del bipartidisme".

Així, defensen que "una victòria a Madrid dels que s'han oposat a les retallades, a les privatitzacions i al saqueig seria tot un missatge per a la possibilitat de canvi en el conjunt de l'Estat". "Un canvi que passa per la unitat, l'aprofundiment de la mobilització i l'organització popular, i la construcció d'un programa de transformacions reals que posi a les institucions al servei de la majoria social treballadora", afegeixen.

stats