Política 29/01/2013

El PSC té 70 alcaldes adherits a l'Associació de Municipis per la Independència

Vila d'Abadal demana a Pere Navarro que faciliti l'adhesió de Barcelona a l'entitat

Sara González
1 min

BarcelonaEl PSC té 70 alcaldes els municipis dels quals estan adherits a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), que capitaneja l'exdirigent d'Unió, Josep Maria Vila d'Abadal. L'exdirigent d'Unió s'ha reunit avui amb Pere Navarro i una delegació d'alcaldes per demanar-li el seu suport a l'entitat i, en concret, a la proposta perquè Barcelona s'adhereixi a l'AMI que el grup municipal d'ERC portarà a l'ajuntament barceloní durant el mes de febrer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vila d'Abadal ha explicat a Navarro que a nivell territorial hi ha una sensibilitat del PSC a favor del procés per l'estat propi i fins i tot li ha suggerit que el suport del PSC a l'AMI podria contribuir a "rebaixar la divergència" interna que en aquests moments viu el seu parit. L'exdirigent d'Unió ha explicat, a més, que a Barcelona, més enllà dels vots de CiU i ERC, falten cinc vots més perquè la ciutat es pugui adherir a l'entitat, ja que perquè sigui possible cal una majora absoluta del ple municipal. "No s'ha tancat a parlar-ne", ha dit Vila d'abadal, qui ha afegit que ha estat una reunió "cordial" en la qual Navarro s'ha mostrat "obert" a explorar vies de col·laboració.

Tot i això, segons ha explicat Vila d'Abadal, Navarro ha deixat clar que la seva aposta és la d'un estat federal però que en el camí del "dret a decidir" poden haver-hi punt de trobada.

stats