Política 09/11/2014

El ministre de Justícia compareix per TVE i deixa la resta de mitjans fora

Fonts del ministeri admeten que no hi ha hagut preguntes per no desvirtuar el missatge de fons

Joan Rusiñol
1 min

MadridFet insòlit. Mentre els periodistes de diversos mitjans, entre ells l'ARA, esperaven a la porta del despatx del ministre de Justícia, Rafael Catalá, per assistir a una compareixença sobre el 9-N -convocada per a les 21:00- ell ha comparegut en exclusiva i en directe només per TVE. La premsa havia sigut avisada de forma ràpida i, segons fonts del ministeri, en un primer moment estava previst fins i tot admetre un parell de preguntes, en un format de roda de premsa breu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les compareixences sense preguntes són habituals però mai només per un mitjà de comunicació. Entre els que esperaven una compareixença -finalment inexistent- n'hi havia de privats però també de públics. Entre ells, l'agència EFE i RNE.

Un portaveu del ministeri s'ha justificat després afirmant que no hi havia hagut cap voluntat de deixar ningú fora, malgrat que hi havia una desena de professionals de la informació esperant a escassos cinc metres. Ha argumentat que TVE ja oferia senyal de televisió als altres canals. Ara bé, durant la conversa, ha admès que havien renunciat a admetre preguntes per no "desvirtuar" el missatge governamental.

stats