Política 04/09/2014

"9-N votarem; 9-N guanyarem", el lema de la V de la Diada

L'escenògraf Lluís Danés simbolitzarà la voluntat de votar dels catalans amb columnes formades per un miler d'urnes que presidiran l'escenari de la Via Catalana d'enguany, que ja supera els 400.000 inscrits

M. Colomer
2 min
Una simulació de l'escenari amb les columnes d'urnes obra de Lluís Danés / ARA

Barcelona"9-N votaren. 9-N guanyarem". Aquest serà el lema de la gran mobilització independentista d'aquest Onze de Setembre, una V gegant que confluirà a la plaça de les Glòries de Barcelona i que s'allargarà 5,5 quilòmetres per la Gran Via i 5,5 més per la Diagonal. De fet, el lema es dividirà en dos, un per cadascuna de les dues capçaleres de la manifestació –la de Gran Via de Barcelona i la de la Diagonal– i en formarà un de sol a la confluència de la plaça de les Glòries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La mobilització, que ja ha arribat aquest dijous als 400.387 inscrits -cal omplir 200.000 metre quadrats-, busca ser el punt d'inflexió que faci inevitable la votació el 9-N, amenaçada pel més que previsible boicot de l'Estat. Tot plegat, per deixar clar que aquesta ha de ser la Diada "definitiva", amb la mobilització "més gran de la història d'Europa", en el camí cap a la independència, segons han relatat les presidentes d'Òmnium i ANC, CMuriel Casals i Carme Forcadell respectivament. Ara és l'hora pretén superar l'1,6 milions de persones que van participar en la Via Catalana del 2014 per tal de garantir l'èxit de la performance que ha de forçar el 9-N.

Urnes al vèrtex

L'escenògraf Lluís Danés simbolitzarà la voluntat de votar dels catalans amb un escenari amb columnes d'urnes idèntiques a les que s'utilitzaran pel 9-N. L'escenari estarà situat al vèrtex de la plaça de les Glòries. Les columnes es formaran amb 947 urnes, una per cadascun dels 947 pobles catalans. L'escenari vol simbolitzar també un vaixell "que va a la deriva fa 300 anys", explicava aquest dijous Danés en roda de premsa.

L'organització de l'acte tindrà un cost d'uns 130.000 euros que es finançaran exclusivament amb les quotes dels socis de les entitats integrades a la plataforma Ara és l'hora i amb les donacions privades dels simpatitzants. L'entitat ja ha venut 150.000 samarretes.

stats