Política 17/12/2014

La Fiscalia contesta a l'àvia de 96 anys que es va autoinculpar pel 9-N i obre un expedient amb el seu cas

Maria Parellada va enviar una carta al fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, per confessar-li el seu vot per la independència

Ara
2 min

BarcelonaAmb un escrit de només tres línies, la Fiscalia General de l'Estat ha confirmat a l'àvia de 96 anys que es va autoinculpar pel 9-N que ha rebut la seva carta i que ha obert un expedient amb el cas. "Es justifica la recepció del seu escrit que ha tingut entrada en aquesta Fiscalia General de l'Estat el 28 de novembre del 2014 amb el qual s'ha incoat l'expedient a dalt referenciat i es donen per fetes les manifestacions que conté", diu el text.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maria Parellada va enviar una carta al fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, per confessar-li que havia votat a favor de la independència i expressar-li la decepció dels catalans que "han esperat 300 anys la comprensió i el respecte del poble espanyol". Ho va fer enmig del conflicte entre els fiscals del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i els de l'Estat per la querella que finalment van interposar contra Artur Mas, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

Una àvia de 96 anys s'autoinculpa per carta davant el Fiscal General per haver votat Sí-Sí al 9-N

"Si han de ficar algú a la presó, que sigui a mi"

En una entrevista a l'ARA, Maria Parellada va explicar que havia escrit la carta al fiscal de l'Estat per la "indignació" que sentia. Ara bé, admetia que es va "quedar curta".

Parellada va defensar que el govern espanyol s'equivocava "de mig a mig" en la manera de tractar els catalans, ja que quan això passa, els catalans s'"envalenteixen". "Que no ens vinguin a donar lliçons de democràcia, que el Parlament és més antic a Catalunya que a Anglaterra", va esgrimir.

També es va dirigir directament a Torres-Dulce, amb to d'advertiment: "Senyor fiscal: si ha de posar a la presó algú, que m'hi posin a mi, però no toquin el meu president".

El president de la Generalitat, Artur Mas, rep a l'àvia de 96 anys al Palau / Jordi Bedmar

Fa uns dies el president de la Generalitat, Artur Mas, va rebre Maria Parellada al Palau de la Generalitat.

stats