Política 10/06/2014

Rajoy defensarà personalment la llei que regula l'abdicació reial

El PSOE avisa els seus diputats que abstenir-se és "votar en contra de la posició política" del partit

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl PP i el PSOE donen la màxima importància a la sessió parlamentària del Congrés, demà, en què s'aprovarà la llei orgànica que regula l'abdicació del rei Joan Carles. Per això, serà el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, qui la defensarà personalment des de la tribuna. Els socialistes han reiterat la plena lleialtat al pacte constitucional de 1978.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El país necessitat estabilitat i el PP vol ser referent d'aquesta estabilitat", ha afirmat el portaveu parlamentari dels conservadors, Alfonso Alonso, que s'ha mostrat contrari a "reobrir debats del passat", en referència a la petició d'un referèndum sobre la monarquia.

El PSOE ha insistit en què estan fortament compromesos amb la Corona i han tornat a afirmar que la llei que s'aprova demà es limita a "fer complir la Constitució". Per això, la seva portaveu a la cambra baixa, Soraya Rodríguez, ha assegurat que el seu partit té "una posició política clara" i per això no donaran llibertat de vot als seus diputats, tal com han demanat alguns d'ells per escrit. A més, ha avisat els qui vulguin desmarcar-se del sentit del vot fixat per la direcció que seran multats -d'acord amb el reglament intern- perquè estaran votant contra el seu propi partit.

CiU votarà a favor de la tramitació d'urgència de la llei però, com ja es va anunciar, s'abstindrà en el fons de la llei. Només el grup de l'Esquerra Plural, que inclou ICV, i el grup mixt, on hi ha ERC, presenten esmenes que seran rebutjades per la majoria del Congrés.

stats