Política 19/05/2015

Junqueras augura que ERC "irromprà amb força a l'Àrea Metropolitana"

Per la seva banda, l'alcaldable d'ERC per la capital catalana aposta per eliminar les dietes dels càrrecs de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Núria Orriols
2 min
Junqueras amb els candidats d'ERC al Baix Llobregat / MANOLO GARCIA

Cornellà de LlobregatEl president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha mostrat "convençut" aquest dimarts que ERC "irromprà amb força a l'Àrea Metropolitana" i que "canviarà el mapa polític i social" dels voltants de Barcelona. Els republicans, ha dit, "són els que estem més preparats" i ha asseverat que són els "únics" que vinculen dues coses "indestriables": el "progrés social" i la "llibertat nacional". "Són dues cares de la mateixa moneda", ha remarcat. Junqueras ha fet aquestes declaracions en un acte a Cornellà de Llobregat, on ERC ha fet una roda de premsa conjunta amb tots els alcaldables de l'Àrea Metropolitana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder republicà i alcalde de Sant Vicenç dels Horts ha tret ferro a les enquestes, recordant que a les passades eleccions catalanes del 2012 els sondejos no els donaven com a segona força. És per això que preveu sorpreses: "ERC és el partit més ben preparat i el que millor sintetitza allò que volen els ciutadans", ha dit.

Pel que fa a la polèmica generada perquè Sant Vicenç dels Horts no té penjada l'estelada, Junqueras s'ha excusat dient que els republicans no tenen majoria al consistori –tot i que governa amb CiU i ICV–. "ERC té 6 de 21 regidors, 15 són d'altres partits i, per tant, no som majoria. En democràcia és així", ha afegit.

Eliminar les dietes de l'AMB

L'alcaldable per Barcelona, Alfred Bosch, ha reivindicat l'Àrea Metropolitana de Barcelona com a feu del seu partit. "ERC és un partit metropolità", ha dit, i ha proclamat que "la nova República catalana serà metropolitana o no serà". També ha fet referència als eixos bàsics que vertebren el seu programa a Barcelona –"progrés social", "procés nacional" i "netedat política"– i ha defensat una Àrea Metropolitana integrada.

Pel que fa a les propostes, Bosch ha apostat per eliminar les dietes dels càrrecs públics de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, una administració presidida per l'alcalde de la capital catalana, en aquests moments Xavier Trias. També ha recuperat la idea del Pla de Barris, del govern tripartit, per a les zones limítrofes de la capital catalana, i alhora ha apostat per una "economia diversificada" i àrees industrials basades en les "àrees de recursos i coneixements".

stats