Política 15/12/2011

El PP deixa Amaiur sense grup propi

Els abertzales avisen que es tracta d'una decisió "política" que marca el rumb de la legislatura. El PSOE i CiU s'abstenen

Joan Rusiñol
1 min

MadridAmaiur no tindrà grup propi. Finalment, la mesa del Congrés dels Diputats ha rebutjat la petició de la formació abertzale que, a les últimes hores, ha insistit en la necessitat de tenir grup com a eina essencial per poder fer política a Madrid. De fet, just abans de la reunió de l'òrgan rector de la mesa, Amaiur havia avisat que si els deixaven sense grup –tot i tenir 7 diputats– ho entendrien com una mesura estrictament "política" que condicionaria el rumb del govern del PP durant aquesta legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu d'Amaiur s'ha reunit a les 7 de la tarda, dues hores abans de la reunió, amb el president del Congrés, Jesús Posada, per explicar-li el seu punt de vista. La trobada, segons Xabier Mikel Errekondo, ha estat "francament positiva" i ha servit, entre d'altres coses, per conèixer la posició de cada partit polític i perquè la seva formació expliqués que tenen voluntat de fer política parlamentària a Madrid. Preguntat sobre la possibilitat de fer grup amb altres diputats (com els tres d'ERC) ha agraït la "disposició" d'aquestes formacions però que entenien que tenen prou força electoral per fer grup sols.

stats