Política 27/07/2016

ANC, AMI i Òmnium es mostren satisfets per l'aprovació de les conclusions del procés constituent

Els representants demanen la mateixa unitat per superar la qüestió de confiança

Neus Vidal
1 min
Jordi Sánchez, en una imatge d'arxiu / ACN

BarcelonaEls presidents de l'ANC, Òmnium i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) s'han mostrat satisfets per l'aprovació de les conclusions del procés constituent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jordi Sànchez, president de l'ANC, ha definit la votació com un "acte de dignitat que "posa en valor el mandat democràtic" de les últimes eleccions. Així, ha demanat que la societat catalana doni suport a la decisió del Parlament amb un "11 de Setembre multitudinari".

Des d'Òmnium, el president Jordi Cuixart ha expressat que "la força del procés és la seva transversalitat" i que la votació és una "interpel·lació" a tots els demòcrates de Catalunya. Pel que fa a la unió de la CUP amb Junts Pel Sí per votar conjuntament les conclusions, Cuixart ha expressat que està "convençut" que només és el pas previ a la unió que espera que hi hagi per superar la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el president Puigdemont el proper 28 de setembre.

La presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, ha expressat que estava "satisfeta" perquè el Parlament estava complint els passos que s'havien fixat, i l'acte d'avui era una "demostració" que el procés està avançant.

stats