CANVI DE CICLE
Política 22/04/2013

L'ANC refusa integrar una territorial de Mallorca perquè prioritza mantenir-hi una relació federal

El secretariat de l'Assemblea ja ha aprovat crear un consell federal per coordinar la feina amb entitats similars del País Valencià i les Illes Balears d'igual a igual

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEls socis de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han refusat integrar el grup que constitueixen els membres de l'entitat a Mallorca com una assemblea territorial més, segons ha avançat el 'Diari de Balears'. Així es desprèn del resultat d'una esmena als Estatuts que ha sigut rebutjada per un 50% de vots en contra i un 34% a favor. Això, però, no significa que l'ANC no reconegui l'àmbit nacional dels Països Catalans, segons expliquen fonts de l'entitat, que recorden que els mateixos Estatuts marquen com un objectiu "incitar que es generin moviments similars al País Valencià i a les Illes Balears i Pitiüses". El full de ruta de l'ANC, a més, explicita que el procés d'independència no acaba fins que no s'estengui a tots els Països Catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, els socis de l'entitat haurien refusat "reconèixer el grup de Mallorca com una assemblea més de l'ANC com ho podria ser la del barri de Sants de Barcelona", a l'espera que aquest impulsi una Assemblea Nacional de les Illes Balears. Recorden igualment que el secretariat de l'entitat ja ha aprovat crear un consell federal que coordini la tasca de l'ANC i les assemblees anàlogues que sorgeixin del País València i les Illes d'igual a igual. De fet, ja existeix un nucli impulsor al País Valencià d'un organisme independentista similar, mentre que bona part dels 120 afiliats de l'ANC a Mallorca preferien integrar-se a l'assemblea del Principat, cosa que els seus socis no han acceptat perquè prefereixen mantenir-hi una relació federal. La Catalunya Nord, per contra, sí que es reconeix com una assemblea territorial més de l'ANC en considerar que les seves comarques formen part del Principat de Catalunya.

Els resultats de les votacions de l'esmena es van conèixer la setmana passada i provenen del recompte oficial de l'assemblea general descentralitzada que es va celebrar el 6 d'abril. En ella, els socis de cada territorial van votar les esmenes que van quedar vives de l'assemblea general de l'ANC del 16 de març a Girona.

stats