Política 18/05/2015

Artur Mas reclama el vot als sobiranistes perquè CiU tingui "influència real" a L'Hospitalet

El líder de CiU reclama que tots els que van anar a votar el 9-N facin "confiança" a la federació

Núria Orriols
2 min

L'Hospitalet de LlobregatEl líder de CiU, Artur Mas, ha demanat aquest dilluns a la tarda, des de L'Hospitalet de Llobregat, que "tots aquells que van anar a votar al 9-N" i que volen donar "empenta" al país facin confiança a CiU. "Si 30.000 persones van votar Sí-sí a l'Hospitalet, us demano que ens feu confiança, perquè vam donar la cara i ens la vam jugar per la gent", ha dit el líder de la federació nacionalista a l'acte central de campanya de la candidatura de Jordi Monrós al municipi. Ha reclamat “veu, vot i decisió” i la "mobilització" del votant independentista a l'àrea metropolitana, un missatge que també ha emès a Badalona aquest matí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fent referència al procés nacional, ha asseverat que en els propers mesos Catalunya té un "gran objectiu" que incumbeix a "tota la gent del país", també a l'Hospitalet -ha afegit. I ha llançat un dard a les forces unionistes: "Els que volien impedir que votéssim, els molesta que Catalunya vulgui decidir el seu futur". En canvi, CiU, ha dit, se la va "jugar" també per aquells que volen continuar a Espanya.

En un context de fragmentació, Mas ha cridat a la mobilització de l'electorat perquè CiU tingui “influència real” a l'ajuntament de l'Hospitalet i es produeixin “canvis en positiu”. D'altra manera, ha dit, altres forces només faran de “crossa” del PSC, que governa la ciutat des de fa més de trenta anys. En aquest punt, ha recriminat als socialistes que critiquin que la federació va pilotar 23 anys la Generalitat i, alhora, governin des de fa més de trenta anys consistoris com l'Hospitalet. “Si 23 anys són molts, 36 són una eternitat”, s'ha queixat.

D'altra banda, el president de la Generalitat ha tret pit per la "recuperació econòmica". Per no desviar-se d'aquest camí, Mas ha insinuat que les noves forces emergents -implícitament s'ha referit a Podem, C's o Barcelona en Comú- poden estroncar la sortida de la crisi, presentant a CiU com el partit "capaç" d'establir les "condicions per crear ocupació".

"La primera ciutat de Catalunya"

El candidat a l'alcaldia de l'Hospitalet de Llobregat, Jordi Monrós, ha reclamat aquest dilluns el vot per fer del municipi la “primera ciutat de Catalunya” i per fer polítiques “a favor” dels ciutadans i “en contra de ningú”. Alhora, ha fet referència al procés nacional, ja que per a Monrós el suport a CiU farà que “la ciutat visqui connectada al batec del país”, en un moment en què “el futur passa per ser un estat més del món”, ha dit.

Les propostes de Monrós s'han centrat en la lluita contra l'atur, la creació d'ocupació i la reducció de les desigualtats socials. També ha promès un increment de la presència de la guàrdia urbana per "millorar la seguretat" i reduir l'IBI.

stats