Política 24/10/2018

Absolta la tuitaire de Reus denunciada per amenaces i injúries al jutge Llarena

La sentència no considera que les captures de pantalla aportades com a prova demostrin que publiqués a Twitter el suposat missatge amb amenaces

Esther Celma
1 min
El magistrat Pablo Llarena, en una imatge d’arxiu. L’endemà de les eleccions, el 22 de desembre, va anunciar noves imputacions que poden afectar les negociacions de Junts per Catalunya, ERC i la CUP sobre un pacte de govern.

BarcelonaEl jutjat penal número 1 de Reus ha absolt Cori S., veïna de Reus jutjada arran d'una denúncia de la Fiscalia Superior de Catalunya per una piulada a la xarxa social Twitter que, segons el ministeri públic, amenaçava i injuriava el jutge Pablo Llarena. El fiscal li demanava 18 mesos de presó i una multa de 2.100 euros, mentre que la defensa demanava la lliure absolució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La sentència no troba acreditat, només amb les captures de pantalla aportades com a prova, que l'encausada publiqués a Twitter :"La dona del fill de puta de Llarena és Gema Espinosa, directora de l'Escola Judicial a Vallvidrera (al costat de l'Observatori Fabra). Viu a Sant Cugat (on ve el hdp els caps de setmana). ¡¡¡¡Cal difondre-ho perquè han de saber que no podran anar pel carrer a partir d'ara !!!!".

A més, la sentència dicta que "l'expressió 'fill de puta' no és considerada greu, ni tan sols injuriosa" si no va acompanyada d'altres expressions vexatòries o denigrants" que "no apareixen en el missatge". El jutge també ha tingut en compte que el magistrat no s'ha personat com a perjudicat a la causa i que la dona jutjada, una veïna de 50 anys de Reus i sense antecedents penals, viu a més de 100 quilòmetres de la família de Llarena i desconeix els seus horaris.

Salvador Mestre, president de l'Associació d'Advocats Voluntaris 1 d'Octubre –col·lectiu que ha defensat gratuïtament la tuitaire–, ha recordat que "l'avui absolta per manca de proves i falta de delictes, va estar una nit detinguda a comissaria i ha patit tota mena de comentaris i assetjaments a les xarxes socials i de determinats mitjans de comunicació".

stats