Política 15/06/2015

Dimiteix l'alt càrrec d'Hisenda que va qüestionar les factures que exculpaven la infanta Cristina

El PSOE exigeix al ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que expliqui "amb total transparència i claredat" les raons de la renúncia del director del Servei Jurídic de l'Agència Tributària

Agències
2 min
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, al Congrés / EFE

MadridEl Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica aquest dilluns la dimissió del director del Servei Jurídic de l'Agència Tributària, Juan Manuel Herrero de Egaña y Espinosa de los Monteros. Es tracta d'una resolució signada pel president de l'Agència Tributària i secretari d'Estat d'Hisenda, Miguel Ferre. Herrero de Egaña és l'autor d'un informe del 2013 que posava en dubte la validesa de tres factures que exculpaven la infanta Cristina com a autora d'un delicte fiscal. L'Agència Tributària finalment va acabar cedint i les va admetre. El mateix informe apuntava que els justificants no es corresponien amb les activitats que suposadament feia Aizoon, l'empresa propietat de la infanta i del seu marit, Iñaki Urdangarín. Ambdós estan imputats en el cas de presumpta corrupció Nóos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSOE demana explicacions a Montoro

Les reaccions polítiques no s'han fet esperar. El PSOE ha exigit aquest dilluns al ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, que expliqui "amb total transparència i claredat" les raons de la dimissió del director del Servei Jurídic de l'Agència Tributària, Juan Manuel Herrero de Egaña i Espinosa dels Monteros, així com la nova destinació que tindrà aquest funcionari.

En una roda de premsa al Congrés, Saura ha avançat que si el ministeri de l'Hisenda no detalla "públicament" les circumstàncies en què s'ha produït la dimissió de Juan Manuel Herrero de Egaña, el PSOE prendrà les decisions que estimi oportunes, deixant així oberta la porta a sol·licitar la compareixença de Montoro en seu parlamentària.

Els socialistes creuen que estan "en joc" la "credibilitat de les institucions, de la lluita contra el frau, la consciència fiscal dels espanyols i l'interès general ". "En aquest assumpte cal ser especialment transparents perquè plou sobre mullat", ha afegit, incidint en que aquesta és una etapa "negra" per a Hisenda perquè s'han produït "desenes de dimissions i cessaments" s'ha utilitzat de forma "partidista" a l'Agència Tributària.

stats