POLÍTICA
Política 15/02/2013

L'Agència Tributària recull informació relacionada amb l'operació Manga a l'ajuntament de Blanes

Es tracta de la continuació del cas que aquest dijous ha desembocat en la detenció de l'alcalde de Sant Hilari i president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria

Elisabet Escriche
1 min

BlanesQuatre agents del Servei de Vigilància Duanera s'han presentat aquest divendres al matí a l'ajuntament de Blanes per recollir informació relacionada amb l'expedient de cessió de les competències tributàries que l'Ajuntament va fer al Consell Comarcal de la Selva al gener del 2012. El secretari municipal ha hagut d'acompanyar els agents a unes altres dependències municipals perquè l'àrea d'Hisenda Local no està situada a l'edifici consistorial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La investigació és part de l'operació Manga, una de les peces del cas Pokémon que investiga el jutge de Lugo (Galícia) entorn d'una suposada trama de suborns per a l'adjudicació de serveis públics i que aquest dijous va desembocar en la detenció de l'alcalde de Sant Hilari Sacalm i president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria (CiU), del cap del departament d'Organització de Serveis a la Ciutadania del Consell Comarcal, Joan Carles Feliu, i l'apoderat i l'administrador de l'empresa GRS Arc Local, Josep Maria Franch i Alexandre Ros.

Delegació de tributs

Segons han explicat a l'ARA fonts coneixedores del cas, al gener del 2012 l'Ajuntament de Blanes va delegar al Consell Comarcal la gestió de bona part dels tributs i ingressos públics, tasca que ha fet GRS Arc Local. Altres fonts han informat que en les negociacions per a l'adjudicació del servei es va acordar que l'Ajuntament subrogava personal al Consell Comarcal per fer aquesta funció. La investigació se centra entorn de l'empresa adjudicatària del servei.

stats