ELECCIONS MUNICIPALS
Política 11/05/2015

Bosch insta Colau i Trias a aclarir si les seves candidatures donaran suport en ple al procés

El candidat d'ERC avança de cara a pactes posteriors que volen ser "garantia de procés nacional, de progrés social i d'ètica i regeneració política"

Roger Tugas
2 min
El candidat d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, en roda de premsa a la seu de l'ACN / ACN

BarcelonaL'alcaldable d'ERC per Barcelona, Alfred Bosch, ha reclamat aquest dilluns en una roda de premsa a l'ACN que la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, aclareixi si situarà Barcelona al costat del procés independentista i ha demanat al cap de llista de CiU, Xavier Trias, si tota la seva candidatura –també els regidors d'Unió– estaran al costat del Govern en el procés. "Vull saber si Ada Colau seguirà les directrius de Pablo Iglesias i Podem, de Joan Herrera i ICV, o de Cayo Lara i IU", ha dit, i ha insistit: "Necessito saber si estan a favor de la independència, d'un referèndum, de la capitalitat de Barcelona". "En el cas de Xavier Trias, també necessito saber si tots els regidors de CDC aniran darrere del que digui el president de Catalunya i Xavier Trias, i si també ho faran els d'Unió o seguiran [Josep Antoni] Duran i Lleida", ha afegit. També en aquest cas vol saber si seguirà tancant pactes amb el PP que creu que promouen "fenòmens especulatius" com el de la Marina del Port Vell i l'ampliació de La Maquinista, i si permetrà la proliferació de pisos turístics. "Ho vull saber, no perquè sigui molt exigent, sinó perquè és imprescindible [per arribar a pactes]", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Bosch ha confirmat la informació que publica l'ARA sobre el fet que ERC posarà condicions en els àmbits nacional, social i de regeneració, malgrat que encara no les ha volgut confirmar: "Som garantia de netedat, que som gent d'esquerres (tenim una agenda social a la qual no volem renunciar) i que volem fer de Barcelona la capital de la nova República". En aquest sentit, ha apuntat que mai hi ha hagut una majoria absoluta a l'Ajuntament de Barcelona i ell s'ha mostrat partidari "d'ampliar els consensos", malgrat que ha insistit que la seva llista és "garantia de procés nacional, de progrés social i d'ètica i regeneració política". "A partir de conservar aquestes garanties, hem d'anar a buscar solucions per als problemes", ha conclòs.

stats