Política 19/08/2014

Expectació a Andorra per la imminent presentació de la querella dels Pujol

La Seu de la Justícia andorrana s'omple de mitjans de comunicació espanyols i catalans a l'espera que es presentin les accions judicials

Marta Tort
1 min
Periodistes a l'espera / M.T.

Andorra la VellaPeriodistes de les principals cadenes espanyoles i catalanes fan guàrdia des de primera hora del matí a la Seu de la Justícia esperant que la representació de la família Pujol presenti la querella per vulneració del secret bancari i el recurs contra la comissió rogatòria que ha presentat el jutge de l'Audiència Nacional espanyola per conèixer els comptes que la família té a Andorra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una vintena de persones, entre redactors, càmeres i productors, s'han instal·lat a les dependències de la batllia, des d'on fan directes i cròniques per als mitjans de comunicació espanyols i catalans, malgrat les poques novetats que hi ha sobre el cas. Entre els mitjans desplaçats hi ha TV3, Catalunya Ràdio, l'ACN, TVE, Cuatro, Telecinco, Antena 3 i La Sexta, a banda d'alguns mitjans andorrans.

De moment, es desconeix a quina hora es presentaran les accions judicials –hi ha temps fins a les set de la tarda–, i fons pròximes al cas han indicat que no seria l'advocat que porta el cas, Jean-Michel Rascagneres, qui presenti la querella i el recurs.

L'expectació mediàtica, que no és habitual a les dependències de la justícia andorrana, ha generat sorpresa i estupefacció entre el personal i els usuaris de la batllia, poc acostumats a veure tant moviment un 19 d'agost.

stats