POLÍTICA
Política 26/08/2011

Àngel Ros: “Al PSC hi cabem tots, però hi ha d'haver un canvi d'alineació a la direcció”

L'alcalde de Lleida diu que no renuncia al grup propi dels socialistes catalans al Congrés, però creu que “ha de passar per una negociació amb el PSOE”

Redacció
2 min

BarcelonaL'alcalde de Lleida i una de les principals figures de l'actual PSC, Àngel Ros, opina que dins del partit dels socialistes catalans tothom hi té cabuda, però “hi ha d'haver un canvi d'alineació a la direcció”. Ros creu que s'ha de buscar un gran consens al congrés que el partit ha de celebrar a la tardor per escollir “les persones que es considerin més adients”. “Hi ha d'haver renovació, però no trencadissa”, ha dit Ros en una entrevista a RAC1. L'alcalde de Lleida aposta per “buscar un nucli dur de tres o quatre persones per dirigir el partit i una executiva d'ampli consens”. Ros tampoc no ha descartat que el primer secretari i el candidat del PSC a la Generalitat siguin la mateixa persona, però ha posat com a condició que tots dos càrrecs passin per un procés de primàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, Ros també ha opinat sobre la possibilitat que el PSC tingui un grup propi al Congrés, separat del PSOE. L'alcalde de Lleida ha reiterat que no hi renuncia però ha dit que el “dret a la discrepància s'ha de negociar amb el PSOE”. “No pot ser una declaració unilateral del PSC amb el PSOE; ha de passar per la negociació”, ha dit Ros, que ha reconegut, però, que aquesta negociació amb el PSOE encara no ha començat perquè “primer ho ha d'aprovar el PSC”.

Ple que fa a la reforma constitucional, Ros ha dit que “segurament els catalans hauriem volgut una altra reforma constitucional abans que aquesta”. “Em preocuparia molt que això limités la capacitat financera de Catalunya o que autoritzés retallades de tipus social”, ha dit Ros, que creu, però, que la reforma respon a la “voluntat de generar confiança en els mercats” i al “compromís internacional” davant els socis europeus. Ros opina que “possiblement no cal” fer un referèndum per aprovar la reforma perquè “la reforma és acotada i remet a una llei orgànica”.

stats