Política 14/07/2014

Àngel Ros diu que ha acceptat ser president del PSC pel compromís d'Iceta de fer una nova executiva plural

Manté que la seva "única prioritat" és revalidar l'alcaldia de Lleida

Acn
2 min
Àngel Ros aquest dimecres, en el moment d'anunciar que renuncia al seu escó / PERE TORDERA

LleidaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat aquest dilluns que ha acceptat assumir la presidència del PSC després de la reunió mantinguda aquest dilluns amb el primer secretari de la formació, Miquel Iceta, i que aquest li hagi ratificat la seva intenció de treballar "amb una executiva plural que reculli totes les sensibilitats que hi ha al partit" i li hagi manifestat la voluntat de donar suport com a grup parlamentari a la llei de consultes i al concepte de dret a decidir "dins un marc legal". Ros, que ha reiterat que la seva única prioritat és l'alcaldia de Lleida, considera "imprescindible" que la nova executiva del PSC aposti per fer un "treball de cohesió, d'integració i de moderació del debat polític".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Àngel Ros ha explicat que s'ha reunit aquest dilluns amb Miquel Iceta, dins la ronda de trobades que ha encetat el nou primer secretari del PSC, per analitzar la filosofia de treball per al pròxim període que ha de portar la formació fins a la celebració del congrés ordinari del 2015. L'alcalde de Lleida ha manifestat que Iceta li ha ratificat la intenció de comptar amb una executiva plural que reculli "totes les sensibilitats que hi ha al partit", entre les quals aquelles que es manifesten a l'entorn de les aspiracions nacionals de Catalunya.

En aquest sentit, Iceta ha expressat a Àngel Ros la seva "aposta clara" per donar suport com a grup parlamentari a la futura llei de consultes i per mantenir el partit "en el concepte del dret a decidir dins un marc legal i d'una aposta de reforma constitucional i d'avenç cap a un Estat federal".

Àngel Ros ha reiterat que "dins el PSC hi cabem tots" i ha valorat positivament el compromís d'Iceta de "resoldre d'immediat" la situació dels diputats díscols i de "posar el comptador a zero perquè els diputats puguin exercir amb total plenitud les seves responsabilitats".

Sobre el fet que el de president del PSC pugui ser un càrrec considerat honorífic, Ros ha dit que "el president en qualsevol organització té el rol de moderació general i d'integració, que en el cas del PSC és fonamental ara que el partit treballa per la reconstrucció de l'espai socialista de Catalunya". Per això, ha defensat la necessitat de dur a terme un "treball de cohesió, d'integració i de moderació del debat en una línia que lidera el primer secretari i que treballa el conjunt de l'executiva".

Àngel Ros ha reiterat que ara per ara la seva única prioritat és "ser candidat a l'alcaldia de Lleida i revalidar la confiança dels ciutadans de la ciutat" en les pròximes eleccions municipals del 2015.

Finalment, l'alcalde de Lleida ha remarcat que segueix defensant la "identitat pròpia del PSC", així com que la formació disposi de grup propi al Congrés. "Hem de tenir una relació fraternal amb el PSOE a nivell d'Estat i hem de fer evolucionar la relació Catalunya-Espanya en un sentit federal però amb el reconeixement de la plurinacionalitat de l'Estat", ha defensat. Tot i això, ha dit que caldrà esperar a la celebració del pròxim congrés ordinari de la formació per plantejar i debatre aquesta qüestió.

stats