Publicitat
Publicitat

ARA CONTROL

Mas-Colell capeja la crisi, Mascarell va per lliure: avaluem dues conselleries assetjades

L’equip de l’ARA Control avalua el departament d’Economia, que ha hagut d’ajornar rebaixes fiscals mentre aprima l’administració, i el de Cultura, el que més va per lliure

El programa electoral de CiU en matèria d’Economia prometia un seguit de rebaixes fiscals que han topat amb la realitat econòmica. El departament d’Andreu Mas-Colell ha eliminat, això sí, l'impost de successions, carregat de simbolisme. La resta, però, com la rebaixa de l’IRPF a les rendes altes, han quedat ajornats. Es tractava d’un programa eminentment liberal que també va posar l’accent en la necessitat d’aprimar l’administració. En aquest àmbit, per contra, els experts de l’ ARA Control han constatat que el Govern sí que s’ha posat en marxa. El programa econòmic de CiU preveia rebaixes en els ingressos difícilment conciliables amb les promeses electorals en sanitat, educació o serveis socials, que requerien inevitablement més despesa.

Els experts de l’ ARA Control han avaluat també el departament de Cultura. Probablement el departament que va més per lliure, amb un conseller independent amb agenda pròpia al marge del programa del partit de Govern. La puntuació del departament de Ferran Mascarell reflecteix que és una de les àrees més castigades per les severes retallades.

Podeu llegir tots els textos a l'edició de l'ARA distribuïda als quioscos i a l’ ARA PREMIUM.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT