Política 20/11/2020

Aragonès és escollit candidat d'ERC a les eleccions del 14-F

Teresa Jordà, Marta Vilalta i Raquel Sans, les caps de llista de les altres circumscripcions

Ara
2 min
Aragonès és escollit el candidat d'ERC a les eleccions del 14F amb rècord d'avals

BarcelonaERC ja té candidat oficial a la presidència de la Generalitat. El coordinador nacional dels republicans, Pere Aragonès, que serà el cap de cartell dels republicans, ha aconseguit 2.343 signatures d’aval vàlides, que representen un rècord en la història del partit al superar les 2.105 signatures aconseguides per Oriol Junqueras a les eleccions europees del 2019.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vicepresident de la Generalitat en funcions de president va anunciar el 7 de novembre passat en una carta oberta a l'ARA que aspirava a ser el candidat dels republicans a les eleccions al Parlament del 14 de febrer. "Em poso al servei d'Esquerra Republicana per ser candidat a la presidència de la Generalitat", va exposar en la missiva.

Aragonès feia temps que es preparava per fer aquest salt. L'empresonament del president d'Esquerra, Oriol Junqueras, i l'exili a Suïssa de la secretària general, Marta Rovira, l'han convertit des de fa més de dos anys en el referent dels republicans al partit i al Govern. A la carta, Aragonès admetia que li arriba el torn abans d'hora, i que fa el pas perquè "els que haurien de ser-hi, l'Oriol Junqueras i la Marta Rovira, no ho poden fer a causa de la repressió".

Raquel Sans, per la seva banda, ha aconseguit 341 avals per Tarragona; Marta Vilalta, 225 per Lleida, i Teresa Jordà, 284 per Girona. En tots els casos, els candidats han aconseguit el suport de més del 10% dels militants a la federació de la qual formen part. D'aquesta manera ja queden definides les candidatures a les quatre demarcacions, ja que no se n'hi ha presentat cap altra.

A partir d’ara el procés intern continua en marxa per triar els membres que hauran d'integrar el conjunt de la llista electoral dels republicans, que haurà de ser ratificada el 12 de desembre al Consell Nacional de la formació.

stats