Política 04/09/2019

Aragonès carrega contra el programa de Sánchez i el qualifica de "míting electoral"

El vicepresident apel·la al document de Pedralbes per reprendre el diàleg entre els governs

Ara
2 min
Aragonès carrega contra el programa de Sánchez i el qualifica de "míting electoral"

BarcelonaMentre que aquest matí el portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés de Diputats, Gabriel Rufián, es trobava amb una delegació socialista per impulsar les negociacions de cara a la investidura espanyola que ha de celebrar-se el pròxim 23 de setembre, el vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia, Pere Aragonès, qualificava de "míting electoral" el programa social presentat ahir per Pedro Sánchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'Els matins' de TV3, Aragonès ha exposat: "Ahir vam veure el primer acte electoral de Sánchez. Vam veure un míting. L'escenografia era d'un míting. Els aplaudiments, de míting". També ha lamentat que aquestes no són formes per negociar la investidura amb els grups parlamentaris. "Crec que tot apunta que l'actitud del PSOE no és la de buscar un acord", ha valorat el vicepresident.

No obstant això, Aragonès ha insistit que des del Govern no aposten per una repetició electoral, sinó que prefereixen el diàleg. Ara bé, "serà més fàcil discutir amb un govern que no estigui en funcions".

Sobre la proposta del president espanyol en funcions de dialogar amb Catalunya deixant a banda la qüestió del referèndum, Aragonès ha ironitzat: "La sorpresa seria que s'hi obrissin en una proposta de campanya electoral". "A Catalunya hi ha un conflicte democràtic, però no un conflicte de convivència", ha replicat el republicà, que ha insistit en el diàleg, al·ludint al document que es va tancar a la reunió del Palau de Pedralbes el desembre del 2018. "Seria un bon punt de partida perquè es reconeix que hi ha un conflicte que no és de convivència, que requereix una solució política i que s'ha de dotar de seguretat jurídica", ha expressat.

Sentència del judici

Més enllà de mantenir la mà estesa per al diàleg, Aragonès ha apuntat que des del Govern continuen treballant per conformar una resposta democràtica a la sentència del Suprem contra els dirigents independentistes de l'1-O. En aquesta línia, el vicepresident ha indicat que hi ha punts d'acord entre les formacions, com ara que sigui "massiva, que sumi més gent al conflicte polític de la que hi ha actualment i que avali que la solució ha de venir per la via democràtica, pel dret a vot de Catalunya".

No obstant això, Aragonès ha rebutjat la possibilitat de configurar una resposta basada en la unilateralitat: "La resposta ha de fer-se a través del que podem fer. L'Estat ho fa perquè pot, perquè té el monopoli de la força", ha argumentat, i ha afegit: "Nosaltres creiem que necessitem més força".

stats