Política 02/08/2012

Arcadi Espada: "Ara no hi ha centralisme, és una mentida"

A Arcadi Espada no li fan por les polèmiques. Va ser durant molts anys militant del PSUC i anys després va ajudar a fundar Ciutadans. En una entrevista amb l'ARA, opina que "el nacionalisme és una pèrdua de temps"

Cristian Segura
1 min
Arcadi Espada : "Ara no hi ha centralisme,  és una mentida"

El periodista Arcadi Espada em rep en un dels seus bars habituals de Sant Gervasi. Té una manera de ser que és agradable. També sembla que vulgui deixar clar que tot li rellisca, però el contradiu la intensitat amb què s'expressa. En una conversa amb l'ARA, fa reflexions com les següents:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'any 70 Espanya només tenia una ciutat, Barcelona, i després tenia una plaça de toros, que era Madrid, on anava l'Ava Gardner a follar-se toreros. L'any 80, el pujolisme el que es va proposar era convertir Catalunya en un element diferencial d'Espanya. Aleshores ho era, 30 anys després ja no"

"El centralisme és una mentida, com ho és el nacionalisme espanyol. El nacionalisme espanyol és el de la Constitució del 78. El nacionalisme espanyol és el de l'Estat segurament més descentralitzat del món"

"La màxima llibertat de Catalunya ha coincidit amb la seva màxima mediocritat. I als nacionalistes catalans això els fa mal"

Podeu llegir l'entrevista a l'Ara Premium.

stats